Musicalnieuws.nl

Dreamgirls: Glitter, Glamour en een Groot Hart

Dat de musical Dreamgirls de aankomende 3 maanden in het Delamar Theater staat moest natuurlijk gevierd worden! Daarom werd op 1 Mei een social-media première gehouden; naast de producenten, bn’ers en fans zat er een groot aantal social-media reporters in de zaal. Bloggers, vloggers, allen mochten genieten van een avondje Dreamgirls.

En genieten werd het. Het weergaloze stemgeluid van Berget Lewis en de formidabele stage-presence van Clayton Peroti zijn eigenlijk al meer dan genoeg om een avond onvergetelijk te maken, maar de prachtige kostuums, funky muziek en uitstekende ondersteunende cast leverden ook een belangrijke bijdrage. Daarnaast moet ook nog even Carolina Dijkhuizen genoemd worden, die een waardige vervangster is voor Pearl Josefzoon én natuurlijk het grote talent Aïcha Gill (die wat ons betreft een gouden toekomst tegemoet gaat). De show staat als een huis, en dat is zeker een groot compliment aangezien de waanzinnige moeilijkheidsgraad van sommige songs. Het feit dat de nummers bijna moeiteloos worden gezongen door het gros van de sterren op het toneel is hoopgevend voor de toekomst van de Nederlandse theaterwereld. Onvergetelijk is vooral het moment waarop Lewis de eerste acte afsluit met haar huzarenstukje. Menigeen (waaronder onze reporter) verlaat met een betraand gezich de zaal. Gelukkig was er dan de cocktailbar van Royal Club die de aanwezige reporters weer een hart onder de riem stak.
 
Het liep uit op een avondje verwennerij; naast de cocktailbar was er voor reporters en fans na afloop ook de mogelijkheid om met de sterren van Dreamgirls op de foto te gaan én was er een speciale Dreamgirl Yourself selfie-set aanwezig waar zeker de meer fotogenieke social-media reporters in overvloede gebruik van maakte. Het Delamar-theater wist hun gasten zeker te bekoren. Al deze vertroetelingen daargelaten, het belangrijkste is natuurlijk dat Dreamgirls een show is met veel glitter en glamour, maar vooral met een groot hart. Zeker daarom is het meer dan de moeite waard om binnenkort weer eens naar Amsterdam te vertrekken en de weergaloze dames aan te moedigen. Een show als deze verdient dat zeker.
 
Door Lina Knol