Musicalnieuws.nl

Donkere en sensuele balletvoorstelling 'Beauty and the Beast' in Stadsschouwburg Antwerpen

Music Hall, Malandain Ballet Biarritz en La Passione brengen donker en sensueel ballet 'Beauty and the Beast'

Op 10 en 11 maart 2018 presenteert Music Hall in Stadsschouwburg Antwerpen de betoverende balletvoorstelling ‘Beauty and the Beast’. Frans topchoreograaf Thierry Malandain tracht met zijn gerenommeerde Malandain Ballet Biarritz de dualiteit van de mens tot uiting te brengen op de tonen van Tchaikovsky. ‘The Beauty’ belichaamt in deze donkere en sensuele productie de menselijke ziel, ‘The Beast’ zijn levenskracht en instincten. De indrukwekkende neoklassieke balletvoorstelling ‘Beauty and the Beast’, die in december 2015 in de Opéra Royal van het kasteel van Versailles stond, zal door Music Hall TS, Malandain Ballet Biarritz en het Belgische symfonisch orkest La Passione, opnieuw geproduceerd worden. Het resultaat kan u vanaf 10 maart 2018 ontdekken in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets & info: www.musichall.be

“Het filmwerk van Jean Cocteau uit 1946 introduceerde de representatie van de innerlijke demonen van de artiest, door middel van de dualiteit van ‘The Beast’. Een concept waarop ik verder inga met mijn ballet. Of het nu om verloren eenheid gaat, of over de verscheurde menselijke natuur, in deze versie trouwt ‘The Beast’, bevrijd van zijn innerlijke demonen en op de symfonische muziek van Tchaikovsky, met zijn ‘Beauty’ onder de brandende zon.”
-Thierry Malandain –

Malandain Ballet Biarritz
Het Malandain Ballet Biarritz is één van de negentien ‘Centres Choréographiques Nationaux’ (CCN) in Frankrijk. Sinds de oprichting in 1998, staat het ballet onder leiding van directeur-choreograaf Thierry Malandain en is het gehuisvest in het ‘Gare du Midi’ van Biarritz, dat omgebouwd werd tot evenementenhal. Het vaste gezelschap bestaat uit 22 dansers en hun stijl wordt doorgaans onder ‘neoklassiek’ gecatalogeerd.
 
La Passione
La Passione is een professioneel orkest dat zijn diensten aanbiedt aan hoogstaande koren en solisten met als doel: Muziek brengen naar een zo breed mogelijk publiek. Vooral vanaf 2005 kreeg La Passione bekendheid als een kwalitatief begeleidingsorkest. Onder de artistieke leiding van Vera Van Eyndhoven en Geert Hendrix werden de grote Bach-werken, maar ook Haydn, Mozart, Tchaikovsky, Mendelssohn, Beethoven, Brahms, Or, Verdi en vele anderen aan het repertoire van het orkest toegevoegd. Qua bezetting kan La Passione variëren van  een strijkersensemble tot een symfonisch orkest.
 
‘Beauty and the Beast’
Productie: Music Hall TS ism Malandain Ballet Biarritz en La Passione
Choreografie: Thierry Malandain
Muziek: Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Balletgezelschap: Malandain Ballet Biarritz
Symfonisch orkest: La Passione
 
‘Beauty and the Beast’, op 10 en 11 maart 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets & info: www.musichall.be

Producties Musical 2.0 - 2024/2025