Musicalnieuws.nl

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment presenteert het seizoen 2015-2016‏

In Theater De Meervaart in Amsterdam presenteerde DommelGraaf & Cornelissen Entertainment de vier producties die in het seizoen 2015-2016 in de Nederlandse theaters te zien zullen zijn. Na een welkomstwoord van algemeen directeur Suzanne van Dommelen was het de beurt aan artistiek directeur Hans Cornelissen om de producties uitgebreid aan de in groten getale aanwezige pers en genodigden te presenteren. Tussen de presentaties van de casts door werden er ook muzikale voorproefjes gegeven.

Voor het seizoen 2015-2016 heeft DommelGraaf & Cornelissen Entertainment vier producties gepland. Op het programma staan twee musicals: de nieuwe productie “Meisje met het rode haar” over de verzetsstrijdster Hannie Schaft en “Nonsens”, over vijf zusters die ontdekken dat hun kok 4 zusters heeft vergiftigd met haar vissoep. Om de begrafenissen te kunnen betalen organiseren zij een benefietvoorstelling en brengen een avond met o.a. zang, dans en een publieksquiz. Daarnaast kan het publiek genieten van het liedjesprogramma “Douze Points, Twelve Points” met een selectie liedjes uit 60 jaar Eurovisie Songfestival. “Fatal Attraction” is een bloedstollende thriller, gebaseerd op de wereldberoemde film uit 1987 met Michael Douglas en Glenn Close.
 
Roos van Erkel en Jim Bakkum hoofdrolspelers uit “Meisje met het rode haar” lieten voor het eerst twee nummers uit de musical horen. Brigitte Nijman bracht een medley van Nederlandstalige songfestival liedjes, zoals De Troubadour en De Mallemolen. David van den Tempel zong het mooie “What’s Another Year” van Songfestival winnaar Johnny Logan. Marjolijn Touw, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers, Brigitte Heitzer en Renée van Wegberg gaven tenslotte een muzikaal voorproefje van de musical “Nonsens”.
 
 
Na het officiële gedeelte van het programma kreeg de pers ruim de gelegenheid tot het maken van foto’s en interviews met de castleden en creatives. Binnenkort bij MusicalNieuws meer informatie over de vier nieuwe producties van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment, foto’s van de presentatie van het programma en gesprekken met Sytske van der Ster (Fatal Attraction), Mariska van Kolck (Nonsens) en David van den Tempel (Meisje met het rode haar én Douze Points, Twelve Points).
 
Musical 2.0 audities juni 2024