Musicalnieuws.nl

Dolfje Weerwolfje is terug en hoe!!!

Dolfje Weerwolfje is bij jong en oud bekend. De bekende kinderboekenreeks van Paul van Loon wordt door REP entertainment voor een tweede keer naar het theater gehaald. Op 3 oktober vond de vernieuwde versie van deze musical plaats in het Stadsschouwburg in Haarlem.

Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel.. gewoon? Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen. Op zijn hoofd groeien ineens twee punt-oren. En hij krijgt een witte staart… Dolfje is een weerwolf! Dolfje zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf. En dat zet zijn hele leven op zijn kop! Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt?  

Noah Fontijn speelt een heerlijke Dolfje. Zijn innemende spel en lieve stem laten het publiek smelten. Quan Wassens speelt zijn beste vriendje Timmie. Hun spel samen is aandoenlijk. De lieve Eva Franken speelt de vrolijke Noura. Deze drie kleine helden laten stuk voor stuk zien dat zij op het podium horen. De drie jonkies worden bijgestaan door vier volwassenen. Bente van den Brand, Finn Poncin, Lotte Slinkert en Levi Vos. Deze vier spelen diverse rollen en doen dit uitmuntend. Waar de kids heel natuurlijk spelen, mogen de volwassen lekker los als de karikatuur versies van deze karakters. Moeiteloos schakelen de acteurs tussen de verschillende typetjes.

Hoewel veel hetzelfde is als vorige versie is een van de verschillen het decor. Het gebruik van het plateau en de aangepaste decorstukken is erg euk gevonden. De muziek is zoals de vorige versie erg leuk. Het publiek smult van het verhaal en huilen enthousiast mee naar de maan.

Voor wie dolfje weerwolfje nog niet gezien heeft, is het zeker een aanrader. Dolfje weerwolfje de musical is nog tot en met februari 2022 te zien door heel Nederland.

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025