Musicalnieuws.nl

DLZ-Theaterproducties speelt Sneeuwwitje voor gezinnen die het minder breed hebben

Afgelopen donderdag - 6 april 2023 - zijn de repetities gestart van Sneeuwwitje de Musical van DLZ-Theaterproducties. Sneeuwwitje is de vijfde en tevens laatste sprookjesmusical die DLZ i.s.m. Van Hoorne Entertainment produceert. De cast bestaat uit 9 jongeren tussen de 15 en 20 jaar die naast spelen ook het decor, de kostuums, de regie en de pr op zich nemen. Eerder speelden zij Assepoester, Doornroosje en De Kleine Zeemeermin. Dit jaar is het voor het eerst dat er een tour komt door Noord-Holland, Friesland én Flevoland.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Belle en het Beest is het verhaal van Sneeuwwitje redelijk herkenbaar gebleven. Sneeuwwitje (Sophie Belhachmi) woont bij haar tante en tevens de koningin Adora (Renske Bakker) én koning Constantijn (Rick Bos). De koningin vraagt elke dag aan haar toverspiegel (Misty Haakman/Dave Moses) wie de mooiste van het land is. Als op een dag de spiegel zegt dat Sneeuwwitje dat is, wordt de koningin woest. Sneeuwwitje vlucht en komt bij een huisje aan. Daar wonen dwergen Stoffel (Dave Moses) en Mick (Dineke den Hertog). Uiteindelijk komt de koningin te weten dat Sneeuwwitje daar zit. Ze vraagt aan haar hoofdlakei Anna (Rachel Stolp) om een appel en betoverd deze. Adora gaat - vermomd - als lief, oud vrouwtje naar het dwergenhuisje. Sneeuwwitje neemt een hap van de appel en valt in een diepe slaap. Alleen jager Jonathan (Huub Oppenhuis) zou haar nog kunnen redden door een kus van ware liefde. Loopt dit sprookje goed af, of zal Sneeuwwitje voor eeuwig blijven slapen? Omdat niet alle spelers elke show zullen spelen, zijn Selina Olthof en Lotte Scheerder (Niet op foto) ingevlogen als vliegende keep. Zij zullen - indien nodig - meerdere rollen vertolken.

DLZ-Theaterproducties voert musicals op voor basisscholen en gezinnen die het minder breed hebben in West-Friesland. Zij doen dit geheel vrijwillig. Elke zaterdag repeteren zij om uiteindelijk een komische, mooie, maar vooral supertoffe kindermusical neer te zetten. Dit doen zij in totaal met +- 13 jongeren die ieder een passie voor musical hebben. DLZ doet alles zelf: van decor tot grime, van muziek tot aan kostuums. Het hoofddoel van DLZ is dat elk kind kennis leert maken met het begrip musical en hoe leuk en grappig musicals kunnen zijn! Elk jaar produceert DLZ, in samenwerking met Van Hoorne Entertainment, een bekend sprookje in Jongerencentrum Inventas in Grootebroek.. Assepoester, De Kleine Zeemeermin en Doornroosje zijn de revue al gepasseerd. De regie is dit jaar in handen van Dave Moses. De zang door Misty Haakman. 
Sneeuwwitje is in de week van 21 t/m 29 oktober te zien in diverse theaters in Noord-Holland. Friesland en Flevoland. De speellijst wordt later bekend gemaakt.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025