Musicalnieuws.nl

Disney's My Son Pinocchio JR van Kids with Attitude is uit het goede hout gesneden

In 2000 bracht Disney de tv-musical Geppetto uit, met Drew Carey (bekend van The Drew Carey Show) in de rol van Geppetto, de poppenmaker die Pinokkio maakte. Speciaal voor deze film schreef Stephen Schwartz (Wicked, PIPPIN) teksten en muziek voor 8 nieuwe nummers. Kids with Attitude uit Heerhugowaard, opgericht in 1995, bracht deze musical afgelopen weekend, 2 en 3 juli, voor het eerst op de Nederlandse planken. MusicalNieuws zag de tweede en laatste voorstelling op zondag 3 juli in Theater De Binding in Zuid-Scharwoude.


Geppetto vertelt het verhaal van Pinokkio vanuit het perspectief van de poppenmaker, die na het tot leven komen van Pinokkio zich in eerste instantie beklaagt over het gedrag van de pop. Wanneer Pinokkio het geklaag hoort voelt hij zich ongewenst en besluit hij weg te lopen en komt op Lekker Eiland terecht. Geppetto, weer alleen, realiseert zich vervolgens dat hij toch wel heel erg veel om Pinokkio geeft, en gaat op zoek naar hem.
 
Kids with Attitude kreeg speciale toestemming van het auteursbureau om My Son Pinocchio JR naar het Nederlands te vertalen: een klus die oprichter Ruben Rijnveld de zomer van 2015 aan huis kluisterde. Het resultaat mag er wezen, de kids bewezen met deze voorstelling uit het juiste hout gesneden te zijn. Afgezien van een paar technische problemen met de microfoons verliep de voorstelling zonder problemen en sloeg het enthousiasme van de jonge spelertjes op het toneel over op de aanwezigen in de zaal.
 
De jonge cast bestond uit de spelers van Kids with Attitude, die bijna een jaar naar deze twee voorstellingen hebben toegewerkt, aangevuld met dansers van Dansschool We Entertain. Volwassenen Matthijs Kuijper (Geppetto), die we eerder met Unidos zagen spelen in Spring Awakening en Aida, en Denise Gähler (De Blauwe Fee) completeerden de cast.
 
Senna van der Wateren speelde de rol van Pinokkio met verve en vormde een mooi koppel met Matthijs Kuiper. “Bad boy” Sem van Dam, die de rol van Stromboli, eigenaar van het poppentheater, speelde heeft eigenlijk een te hoog aaibaarheidsgehalte om zo’n slecht karakter te spelen. Hij deed het echter naar behoren. Het besluit om dansers van We Entertain in te zetten voor de wat steviger choreografieën pakte goed uit. Verder mogen de vier leerling feeën (Sterre Schuurman, Kat Bakema, Saoirse Knaap en Britt Fictoor) niet onvermeld blijven.
 
Décor en kostuums zagen er prima uit en zorgden, met de belichting, voor de juiste sfeer. Inmiddels heeft Kids with Attitude zijn vizier al weer gericht op de productie voor volgend jaar, Kruimeltje.
 
Naast eerder genoemde spelers werd My Son Pinocchio JR gespeeld door Gijs van der Kamp, Jelco Klinkenberg, Sil van der Kamp, Arwen Korver Michan, Lucas Lasonder, Max de Jong, Sophie Smit, Keira Krijger, Jens Bakker, Mees Brounne, Danielle Lamping, Mark Nijssen, Jur Bruin, Elisa Joseph, Nina Damen, Luca Smit, Danic Timmerman, Jasmijn Zoon, Max van der Hoven, Esmé Schavemaker, Isis van der Steen, Ilse Brandhoff, Finn Tromp, Senna Dommershuyzen, Sharon Klaver en Tess Kruijer.
 
Wil je meer foto’s zien van My Son Pinocchio JR? Hou dan onze facebook pagina in de gaten waar we een uitgebreide fotoreportage zullen plaatsten.