Musicalnieuws.nl

Dirk Van Vooren heeft de lachers op zijn hand in Aprés Ski

De nieuwe komedie Après Ski ging op vrijdag in première in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Met als topcast: Carry Goossens, Greet Rouffaer, Dirk Van Vooren, Linda De Ridder, Dirk Lavrysen, Vicky Florus en Lea Witvrouwen komt het publiek in winterse sferen terecht. Ook een handjevol nieuwsgierige Bekende Vlamingen verscheen op de rode loper voor de nieuwste creatie van regisseur Stany Crets voor Theatertainment.

Wat als je een rustig hotelletje geboekt denk te hebben in Tirol samen met je maîtresse, maar dat heel anders uitpakt? Naast lawines, zenuwachtige hoteluitbaters, eten vol neusharen en rattenkeutels verblijft nota bene je eigen vrouw plots ook in datzelfde hotel, met jullie buurman! Jezelf en vooral je maîtresse in deze situatie proberen te verbergen brengt natuurlijk hilarische en spannende situaties met zich mee.

De show heeft een kleine 10 minuten nodig om echt op stoom te komen. De situatie moet kort worden geschetst en de personages geïntroduceerd, maar zodra de eerste grappen beginnen is de toon gezet. En deze jaren ‘70-komedie heeft van alles wat: excentrieke personages, dubbelzinnige opmerkingen, slapstick-humor en hier en daar een knipoog naar de moderne tijd.

Veel credits zijn te geven aan de expressieve Dirk Van Vooren die als de charmezanger Johny Zalando voor veel lachmomenten zorgt. Zeker wanneer hij in een handdoek gekleed het podium op komt en vervolgens afdoet om hem zo al gooiend op te rollen dat je nét niets ziet. Een spannende situatie die menigeen laat giechelen. Maar ook fans van Carry Goossens en Linda de Ridder komen aan hun trekken: het koppel dat zij spelen kibbelt er op los in herkenbare situaties, maar houdt uiteindelijk toch echt wel veel van elkaar.

Wat altijd goed werkt is de zogenaamde 4th wall breaking. Oftewel: praten tegen het publiek terwijl we eigenlijk er niet zijn in dat verhaal. Meerdere keren wordt het publiek direct aangesproken, of wordt er gezegd ‘dat de acteurs even zijn omkleden dus het is tijd voor een mop”. Dit breekt het verhaal en zorgt ervoor dat de luchtige sfeer behouden blijft. Alles speelt zich in één decor af, wat rijkelijk aangekleed is. Door de vele deuren van de hotelkamers en de keuken, is het afwisselend genoeg om naar te kijken. Personages komen en gaan in de lobby van het hotel. Hierdoor krijg je het gevoel dat je live bij een sitcom aanwezig mag zijn, maar waarbij de lachband niet nodig is: het publiek maakt deze zelf.

Ondanks de lente heeft Stany Crets met Après Ski een feelgood-komedie in winterse sferen op de planken gebracht. Het Antwerps accent en de leuke timing die je daarmee kunt maken, zorgt voor een extra tintje humor in het verhaal. 
 
Nog tot en met 22 mei 2022 is deze show te zien in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Door Samantha Brouwers

Kijk HIER voor het fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025