Musicalnieuws.nl

Diepe Buiging voor Marthe, Hanne en Klaasje als nieuwe K3

Buiten is het nat en guur, door de regen haasten zich kleine kinderen over het parkeerterrein naar de Brabanthallen. Vandaag kunnen ze eindelijk hun helden in het echt zien. Verwachtingsvolle snoetjes en ouders, grootouders die zich mee laten sleuren. Kom!

En hoe je ook binnenkomt, het is onmogelijk om je te onttrekken aan de magie die de grote Brabanthallen in haar greep heeft deze twee dagen. Een kleurig podium wacht ons en boven mini-regenboogjurkjes en vrolijke pakjes gaan ogen verder open, sprankelende opwinding vult de zaal.
De klok tikt af, de danseressen komen op en dan: Ja ! Daar zijn ze. Je kunt niet anders dan je overgeven  en mee genieten van de golf van enthousiasme in de zaal, het is een en al genieten.

Het is de derde show van vandaag. De derde. Geen seconde staan ze stil. Geen moment van rust. Strakke dans, perfecte samenzang en glinsterende ogen verraden dat ondanks dat ze al uren op het podium staan hier drie vrouwen intens te genieten.
Ze laten opa’s en oma’s zingen, dagen papa’s uit om mee te dansen en slepen je mee in een heerlijke bubbel van overzichtelijke problemen, wonderlijke ruimtewezens en een heerlijk happy end.

Het dwingt bewondering af. In een avontuur gevallen dat groter was dan ze zich voor konden stellen, leveren Marthe, Hanne en Klaasje hier een voorstelling af die af is. Klaasje is ontzettend grappig in haar rol als enigszins naïef meisje op zoek naar een vriendje. Hanne is de verstandige lieverd die je in  je hart sluit, en Marthe dwingt extra bewondering af voor haar prachtige stem.

Het verhaal gaat over de kleuren van de regenboog die verdwenen zijn en die ze terug moeten halen van drie planeten, met behulp van de stuntelige maar alle talen sprekende Captain Space.  Ze belanden op drie planeten die elk een probleem hebben. Ze zijn de liefde kwijt (Rood), hun plezier (geel) en hun energie (Blauw).

Een muzikaal bezoek van K3 doet al die problemen verdwijnen.  En het is vooral dan wanneer de meiden van K3 bewijzen dat ze juiste keuze zijn geweest. Onvermoeibaar gaat het ene lied over in het andere. De pasjes blijven strak, de zang blijft goed, de lach verdwijnt niet.  Een energie explosie die aansteekt en de honderden kinderen doet dansen en zingen.  En waar de een in verwondering met open mond naar het podium staart, valt een ander bijna van zijn stoel van zo opgaan in dansen op je lievelingsmuziek.
En ook de volwassenen zie je, soms stiekem, meedoen. “ Ik was zo’n fan van dit liedje “  biecht mijn buurvrouw op, een twintiger, als ze helemaal uit haar dak gaat.
En dat is het geheim: tijdloos, aanstekelijk, een prachtig ingenieus decor, en daarin drie heerlijke vrouwen.
Neem je kinderen, kleinkinderen mee als excuus en ga gewoon even anderhalf uur heerlijk genieten, je komt dansend naar buiten.

Door: Elise Kant

Voor fotoverslag klik je HIER
Musical 2.0 audities juni 2024