Musicalnieuws.nl

Deze zomer op het Donkmeer in Berlare :TITANIC THE MUSICAL.

DEZE ZOMER OP HET DONKMEER IN BERLARE: Ivan Pecnik, Peter Bulckaen, Nordin De Moor en Michiel De Meyer beleven de ondergang van het bekendste schip ter wereld in TITANIC THE MUSICAL

In de zomer van 2019 meert de Titanic aan op het Donkmeer in Berlare. Het musicalpubliek wordt meegevoerd op de eerste en laatste reis van het legendarische, onzinkbare schip. In Vlaanderen regisseert Tijl Dauwe dit musicalspektakel van Festivaria. De namen van de hoofdcast en de affiche van de musical waarin het onzinkbaar, legendarisch schip de enige, echte hoofdrol speelt, werden onthuld . 

Fotograaf: LDG STUDIO

Niemand minder dan Ivan Pecnik als kapitein, Peter Bulckaen als scheepsdirecteur Ismay, Nordin De Moor als de onfortuinlijke ontwerper Andrews en Michiel De Meyer als stoker Frederick Barret sieren de affiche van TITANIC THE MUSICAL. Zij worden omringd op de scène door musicalklassebakken Goele De Raedt, Line Ellegiers en Dorian Liveyns die ook inschepen op het Donkmeer. Ook nu pakt Festivaria uit met een schitterend decor, de mooiste kostuums en meer dan 100 personen op de scène. Achter de scène mag men ook nog eens rekenen op dubbel zoveel vrijwillige handen.

Fotograaf: LDG STUDIO



15 maart is meteen ook het officiële startsein voor de ticketverkoop op www.festivaria.eu waar reeds flink wat reservaties werden genoteerd. TITANIC THE MUSICAL gaat in première op 23 augustus en is te zien tot en met 7 september. Het wordt een spannende, stormachtige zomer op het Donkmeer...
 
 
 
 
TITANIC THE MUSICAL - EEN INGENIEUS DECORCONCEPT OP BASIS VAN BLAUWDRUKKEN

Fotograaf : LDG STUDIO




Decorontwerper Marnik Baert lichtte alvast een tipje van de sluier over zijn majesteuze schip: "Bij aanvang wilde ik al dit legendarische epos laten afspelen tussen de blauwdrukken van de plannen van het schip. De diverse locaties zijn uitsnijdingen in een boek, uitgelicht alsof we als toeschouwer in de geest van ontwerper Andrews de TITANIC kunnen aanschouwen. Verschillende onderdelen van de blauwdrukken gaan open waardoor we kunnen inzoomen op diverse locaties van het schip."

De massascènes hebben plaats op het centrale podium met grote scènewissels. Ook hier worden veel locaties gesuggereerd met de realistische afbeeldingen die we kennen van de boot. Uiteraard is water een belangrijk onderdeel. Hoe het schip zal zinken? Dat houdt Festivaria nog even achter de hand. Ook al zit iedereen te wachten op dit ultieme drama...
 
TITANIC THE MUSICAL - DIT IS GEEN CINEMA. DIT IS ECHT.

Fotograaf: LDG STUDIO


Vergeet Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. In deze grootse musicalproductie beleef je de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld: de Titanic. Aan boord: 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. In openlucht ben jij één van hen. Stap over de loopplank en maak kennis met scheepsdirecteur Ismay (Peter Bulckaen) die geschiedenis wil schrijven en het schip tot het uiterste drijft, kapitein Smith (Ivan Pecnik) die de snelheid naar 23 knopen opvoert, en ontwerper Andrews (Nordin De Moor) die beseft dat hij een kapitale fout maakte. 
De musical won maar liefst 5 Tony Awards en was meer dan 800 keer te zien op Broadway.

Festivaria is niet aan zijn proefstuk toe, en brengt om de twee jaar een groots musicalspektakel tot leven op het Donkmeer. De laatste twee edities waren dat het ontroerende Sacco & Vanzetti en het flamboyante Kiss me, Kate.

TITANIC THE MUSICAL - PRAKTISCHE EN CREATIEVE INFO

Van 23 augustus tot 7 september 2019 - Donkmeer Berlare

Een productie van FESTIVARIA - www.festivaria.eu

Muziek en liedteksten: Maury Yeston
Script: Peter Stone
Nederlandse vertaling: Daniël Cohen
Regisseur: Tijl Dauwe
Muzikale leiding: Geert Baetens
Decorontwerp: Marnik Baert
Choreografie en regie-assistentie: Ingrid Coppieters
Kledij: Inge Coleman en Annick Ringoot
Make-Up Artist: Ruth De Backer

Met een Vlaamse topcast: 
Kapitein EJ Smith: Ivan Pecnik
Scheepdirecteur Bruce Ismay: Peter Bulckaen
Ontwerper Thomas Andrews: Nordin De Moor
Stoker Frederick Barret: Michiel De Meyer
Tweedeklaspassagier Alice Beane: Goele De Raedt
Derdeklaspassagier Kate MC Gowan: Line Ellegiers
Marconist Harold Bride: Dorian Liveyns

Tickets vanaf 15 maart: www.festivaria.eu