Musicalnieuws.nl

Ieder kind heeft Zin in Zappelin live en terecht!

“Dit is een soort kinderparadijs” merkt een van de ouders op voordat de deuren van C. in Hoofddorp open gaan. Kinderen dansen, springen en krioelen door elkaar, eten de première cakejes, genieten van de kleurige versiering en verheugen zich uit alle macht op Zin in Zappelin live. En het is dan nog niet eens begonnen!

“Het was zo ontzettend leuk en ook best spannend  om dit te schrijven” vertelt de script schrijfster Saskia Egtberts (die eerder al oa het feest van tante Rita schreef)  “Het moest vrolijk zijn en alle bekende Zin Zappelin elementen moesten er in zitten.
Dat is leuk denkwerk: Hoe stop je een knutsel opdracht in een familievoorstelling? En hoe hou je precies de goede spanningsboog voor dit jonge publiek en vinden de ouders het ook nog leuk?”  
Nou, dat is gelukt. Het meisje voor ons, en alle andere kinderen,  waren drie kwartier volkomen geboeid, dansten en zongen mee en riepen zo hard mogelijk aanwijzingen naar Fenna Ramos, die met gemak de hele zaal inpakt. Wat een heerlijke energie! En hiermee wordt ook een nieuwe generatie theater bezoekers geboren. Die beleving van met zijn allen genieten van wat er gebeurt op een podium, hoe je fantasie wordt uitgedaagd en je tot in je tenen geniet. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen en hier gebeurt het!.

De kracht van de voorstelling is  niet alleen de uitbundige vrolijkheid, even mag je zo hard roepen en dansen als je wil. Mag je je verliezen in de magie van het theater. Is de wereld een bonte verzameling van grappige lotgevallen, felle kleuren en een, en dat is helemaal mooi, een groot signaal van : Jij hoort erbij. In de grande finale krijgt dat prachtig vorm, wat even een brok in de keel oplevert.

Het is ook het leuke en goede acteerwerk van de drie spelers, naast Fenna Ramos, zijn dat Jill Tjin en Ties Jansen, die soepeltjes van de ene in de andere rol springen. Het is grappig zonder flauw te worden, het zit choreografisch puik in elkaar en het decor is hart verwarmend. Choreografisch hoogtepunt is de slapstick scene, echt geweldig.

Neem je kinderen, kleinkinderen, buurkinderen, vriendjes en vriendinnetje snel mee naar deze middag feest, waar je nog dagen van na kunt genieten. Ook de volwassenen, die zich even kunnen onderdompelen in het meegesleept worden in een leuk verhaal en de magie van het theater.

Gaat dat zien, tot 12 mei trekt dit feest door het land.
https://www.bazarmedia.nl/producties/zin-in-zappelin-live

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025