Musicalnieuws.nl

DeLaMar Theater haalt het beste van Zeeland naar Amsterdam

In het weekend van 2 tot en met 4 februari 2018 presenteert het DeLaMar Theater in Amsterdam het speciale programma Zeeland in DeLaMar. In samenwerking met Theaterproductiehuis Zeelandia presenteert het theater 3 parels uit het Zeeuwse theater: Zeeuwse vrouwen 2, Ben ik een Zeeuw? van Freek de Jonge en Coupure. Deze Zeeuwse verhalen zorgen voor een kinderlijk verlangen naar het uitgestrekte land en de geur van de zee. Want niet alleen Bløf droomt van de Zeeuwse kust.

Het gehele weekend van 2 tot en met 4 februari staat in het teken van Zeeland in DeLaMar, inclusief Zeeuwse mosselen in het Grand Café. In de foyer is speciaal voor de gelegenheid een bijzondere tentoonstelling van een aantal kostuums van Theaterproductiehuis Zeelandia te zien. Stuk voor stuk handgemaakt, reflecteren zij de passie, bevlogenheid, betrokkenheid en de liefde die de makers hebben voor het vak. In deze uniek geselecteerde collectie zal o.a. een kostuum van ontwerpster Fong Leng te zien zijn.

Zeeuwse vrouwen 2
Drie Zeeuwse actrices brengen de veranderende wereld van hun grootmoeders tot leven in Zeeuwse Vrouwen 2. In deze muziektheatervoorstelling vertellen Gonny Gaakeer, Julia van de Graaff en Maike Boerdam de indrukwekkende verhalen van de normale Zeeuwse vrouw; opgegroeid in gezinnen van arbeiders en middenstanders.

Freek de Jonge: ben ik een Zeeuw?
Freek de Jonge vraagt zich af: ben ik een Zeeuw? Freek woonde van 1962 tot en met 1965 in Kloetinge, Zeeland. Zijn vader was leraar godsdienst aan het Christelijk Lyceum voor Zeeland. De Zeeuwse wortels van De Jonge hebben bijzondere verhalen opgeleverd. 

Coupure
Coupure vertelt het verhaal van een man en vrouw die slachtoffer werden van de Watersnoodramp in 1953. Het is hen niet gelukt om te vergeten. Nu ontmoeten ze elkaar bij de bus­halte. Met Bram Kwekkeboom en Marlies Hamelynck

Zeeland in DeLaMar
vr 2 t/m zo 4 feb 2018
Kaartverkoop: delamar.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025