Musicalnieuws.nl

Deep Bridge heeft met deze vernieuwende versie van RENT een parel in handen

RENT’, de rockmusical geïnspireerd op Puccinni’s La Bohème, is een klassieker onder de musicals te noemen. Deep Bridge speelt een volledig nieuwe, eigen versie van de deze voorstelling. Een preview van deze rockmusical, die in 1996 op Broadway in première ging, speelt nu in de Blikfabriek Hoboken. Deze Vlaamse versie zal volgend jaar in zijn definitieve vorm spelen.

Het verhaal van ‘RENT’ speelt zich af in de New Yorkse wijk ‘East Village’ in de jaren ‘90. Een tijd die gekleurd is door het AIDS-virus, drugsgebruik en sociale onrust.
Centraal in het verhaal staat Mark Cohen, een jonge filmmaker die het leven van zichzelf en zijn vrienden documenteert, een creatieve bende die de bohemian levensstijl voorop stelt. Hij woont samen met rocker Roger Davis, die pas ontslagen werd uit de afkickkliniek. Roger wordt verliefd op zijn nieuwe buurmeisje, Mimi. De nachtclubdanseres vindt bij hem troost want, net als Roger, heeft ook zij AIDS.
Maureen, het ex-lief van Mark, woonde ook in het voormalige fabriekspand, maar leeft nu samen met advocate Joanne. Hun voormalige huisgenoot Benjamin (Benny) trouwde rijk en investeerde mee in het gebouw. Zo wordt hij de huisbaas van Mark, Roger en Mimi, wat voor disbalans zorgt in de groep. Docent Collins zorgt voor steun uit onverwachte hoek. Nadat Collins overvallen wordt op straat ontmoet hij Angel die hem te hulp schiet, waarna deze hartelijke persoonlijkheid ook deel wordt van de vriendengroep.

De creatieve vriendengroep is samengesteld met (voor ons) een aantal bekende maar grotendeels onbekende talenten. Ruben van Keer speelt de Rocker Roger Davis. Een rol die hem vocaal perfect past. Zijn spel is erg overtuigend en natuurlijk klinkt hij fantastisch. Stijn Proesmans neemt de zware rol van Mark Cohen op zich. Zijn innemende spel is erg fijn, waardoor het publiek vanaf moment één aan zijn lippen hangt en dit weet hij de gehele voorstelling vol te houden. Ook vocaal verrast hij, sterke stem die heerlijk kleurt met die van Ruben.

Tom Collins wordt vertolkt door Pieter Jan De Paepe. Zijn fijne lage stem is perfect voor deze rol. Ook zijn samenspel met Bart Aerts als Angel is geweldig. Bart Aerts steelt de show, het moment dat hij als Angel het toneel betreed. Vocaal heel erg sterk en zijn prachtige spel heeft iedereen in tranen. Mimi wordt gespeeld door de verrassende Lien Van den Bossche. De voor ons onbekende dame die de show volledig naar haar hand weet te zetten. Heerlijk om naar te kijken. Lyssa Tejero is als Maureen een publieksfavoriet. Haar optreden trekt alle aandacht en haar vocale geweld is heerlijk. Vocaal is zij zeker een uitblinker in deze onwijs sterke cast. Het bekende duet van Maureen en Joanne klinkt dan ook geweldig. Zij en Saïn Vantomme maken er hun heerlijke eigen versie van.
Kenny Verelst als Benny is fijn. Het enige jammere is dat hij groot gedeelte van de voostelling doorbrengt in een auto. Wij hadden liever meer van hem gezien. Dit geheel wordt bijgestaan door een geweldig ensemble. De geweldige choreografien van Oonagh Jacobs worden door hen moeiteloos vertolkt. En als vocale ondersteuning zijn zij allen een geweldige toevoeging.

In deze versie wordt ook goed gespeeld met de ruimte en met de techniek. Zo ziet het publiek wat Mark filmt en wordt er de hele tijd goed gebruikt gemaakt van de visuele mogelijkheden. De Blikfabriek in Hoboken (Antwerpen) is een speeltuin. Het toneel is zo verdeeld dat er verschillende appartementen worden gecreëerd. Iets wat een leuke verrassende dynamiek geeft. De live band is bij deze musical een must. De band geeft het geheel net dat laatste zetje om volledig het dak eraf te rocken.

Deep Bridge heeft met deze vernieuwende versie echt een parel in handen.
Voor info en tickets; www.deepbridge.be.

Wees snel, want deze preview van Rent speelt nog maar tot 14 november in de Blikfabriek Hoboken. Maar goed nieuws want volgend jaar zal de definiteve versie gespeeld worden in Vlaanderen.

Kijk HIER voor onze foto's'van het slotapplaus

Producties Musical 2.0 - 2024/2025