Musicalnieuws.nl

Deep Bridge gaat voor ‘bigger and bolder'* versie van sprookje ‘Rapunzel’

Na het succes afgelopen en dit seizoen van ‘Sneeuwwitje’, en ook ‘Robin Hood & Ik’ dat niets dan lof oogst bij het publiek (beide producties gaan ook nog op tour door Vlaanderen!), wordt er bij Deep Bridge allerminst op de lauweren gerust. De sprookjesboog staat in dit jubileumjaar - 5 jaar Deep Bridge - al terug gespannen met het oog op 2023 en dat maakt het doorslikken van de zure appel van het nakende afscheid van deze twee heerlijke producties toch net dat tikkeltje zoeter.

Voor het vijfde sprookje in vijf jaar tijd worden alle registers opengetrokken, want in maart en april 2023 trekt Deep Bridge naar Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt (speeldata in Gent worden binnenkort bekendgemaakt) met een ‘bigger and bolder’* versie van ‘Rapunzel’. Daar waar er traditioneel in het voorjaar een grote ‘volwassen’ musical geprogrammeerd staat, wordt er in 2023 uitgepakt met een zeer uit de kluiten gewassen, nieuwe versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm. Verwacht je aan alle nodige toeters en bellen: grotere sprookjesdecors, een uitgebreid ensemble, nog meer oorwurmen van liedjes, een karrenvracht aan humor, een totaalbeleving die start in de foyer,…

Het verhaal van ‘Rapunzel’ (heel) kort samengevat: moeder, raponsjes, baby, heks, toren, prins, lange staart. Wanneer je weet dat Stany Crets de pen ter hand neemt om een eigentijdse, nieuwe versie van het verhaal te schrijven, dan moeten we niet vertellen dat het scenario hier en daar doorspekt wordt met kwinkslagen, dubbele bodems en leuke liedjes. Met sprookjespartners in crime Ad Van Dijk, die zorgt voor de prachtige muziek, en Joris Van Veldhoven die zich ontfermt over het ontwerp van het meest magische sprookjesdecor, wordt het weer smullen voor jong en minder jong. Kortom, dat wordt v(l)echten voor tickets!

‘Rapunzel’ speelt in maart en april 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt. Tickets & info: www.deepbridge.be

!! Geniet nog tot en met zondag 1 mei 2022 van 15% lanceringskorting op tickets voor 'Rapunzel' !! 

*(c: Patje Krimson)

5 jaar Deep Bridge – 5 jaar sprookjes

5 jaar Deep Bridge, dat betekent ook al 5 jaar sprookjes. ‘Doornroosje’ zette in 2018 meteen de toon voor wat het jonge, ietwat rebelse productiehuis voor ogen had met hun sprookjes: instapmusicals maken voor jonge kinderen, gezinnen en families, met nieuwe, verrassende versies van bekende sprookjes. Méér knipogen, humor en catchy liedjes, boeiend voor jonge en minder jonge bezoekers. Sprookjesmusicals met een heerlijk hoekje af, die generaties verbinden.

‘Doornroosje’ werd meteen een schot in de (komt ie..) roos en met opvolgers ‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje’ en ‘Robin Hood’, verankerde Deep Bridge sprookjes niet alleen in hun DNA, maar wist het met een geheel eigen stijl en verfrissende aanpak vooral een gevarieerd en trouw publiek op te bouwen.

Met de grootse ‘Rapunzel’ in het voorjaar van 2023 wordt alle sprookjeskennis en -knowhow van de voorbije 5 jaar verzameld in één ‘volwassen’ sprookjesmusical.