Musicalnieuws.nl

Deborah De Ridder en Charlotte Campion delen het podium als moeder en dochter in Sweeney Todd

Deborah De Ridder en Charlotte Campion, bekend van heel wat in Vlaanderen geproduceerde musicals, zullen in Sweeney Todd, de bloedbarbier van Fleet Street (Pateeke vzw), op de planken staan als moeder en dochter.

"Een grappig idee en een beetje de vrouwelijke variant van Sean Connery en Harrison Ford in Indiana Jones and the Last Crusade, want de beide grote musicalmadammen schelen in 't echt maar enkele jaren, en Deborah heeft toevallig nog maar een paar maand geleden haar eerste kindje op de wereld gezet. Maar dat is juist de magie van theater!", verklaart artistiek leider Glenn Desmedt.
De bloedbarbier komt naar het Fakkeltheater (Rode Zaal) vanaf vrijdag 10 mei. Een tot de verbeelding sprekend repertoirestuk van Sondheim, een Vlaamse topcast waarvan we binnenkort nog meer namen lossen en een live band o.l.v. Pol Vanfleteren... Wees er dus op tijd bij.
 
BEIDE ROLLEN ZIJN ZOALS ALLES WAT STEPHEN SONDHEIM OOIT HEEFT GESCHREVEN EEN GROTE UITDAGING.
Deborah speelt Lucy, ooit de prachtige jonge vrouw van Sweeney Todd (Hans Peter Janssens), maar jaren later nog slechts een schim van zichzelf. Ze dwaalt door de straten van Londen, een half krankzinnige bedelares. Charlotte leent haar stem en haar présence aan Sweeney's dochter Johanna, een gevangene in het huis van de corrupte rechter die haar familie vernielde. 
Charlotte vertelt er iets meer over in volgende VIDEO.

SWEENEY TODD - DE BLOEDBARBIER VAN FLEET STREET
Sweeney Todd, een van de beste musicals van Sondheim, is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen en nog steeds bijzonder populair is bij film- en theatermakers. 
 
Producent Glenn Desmedt beaamt: "Onze eersteling is Sweeney Todd, het meesterwerk van Stephen Sondheim, nog niet zo heel lang geleden verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de titelrol. Onze Sweeney heet Hans Peter Janssens. Onze Lovett An Lauwereins. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Een musical om voor te moorden dus..."
 
Barbier Benjamin Barker keert na 20 jaar dwangarbeid in de koloniën terug naar Londen. Hij is uit op wraak op de corrupte rechter die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af.Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteiën van Londen maakt en wanhopig  probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak...

vzw PATEEKE - EEN VOORLIEFDE VOOR PUUR REPERTOIRETHEATER
Pateeke wil met kleine middelen grote musicals maken. "Groot", dat slaat op de kwaliteit - of beter - eeuwigheidwaarde van wat we op de planken brengen: repertoirestukken die internationaal hun sporen hebben verdiend bij de critici en bij het publiek. De "klassiekers" die de liefhebbers van het genre allemaal kennen en graag terugzien en die niet zelden een mijlpaal zijn geweest in de honderdjarige geschiedenis van de musical. De stukken ook, waar wij als makers en spelers heel wat voor over hebben om eraan mee te mogen werken, maar die nu eenmaal niet zo vaak de kleine Vlaamse markt kruisen.
 
PRAKTISCHE INFO - SWEENEY TODD
SWEENEY TODD is een productie van vzw Pateeke & Charpentier  – www.sweeneytodd.be

Muziek: Stephen Sondheim
Vertaling: Koen Van Dijk
Decor en kostuums: Marnik Baert
Regie: Roel Lauwens
Met: Hans Peter Janssens (Sweeney Todd), An Lauwereins (Mrs. Lovett), Deborah De Ridder (Beggar Woman), Charlotte Campion. De overige castnamen worden nog bekend gemaakt.
Live band o.l.v. Pol Vanfleteren
 
Locatie: Rode Zaal Fakkeltheater Antwerpen - Hoogstraat 12
Data: van 10 mei tot en met 19 mei 2019
 
TICKETS: www.fakkeltheater.be - T 070/24.60.36
Lees er alle informatie op na op www.sweeneytodd.be