Musicalnieuws.nl

De Tovenaar van Oz is de nieuwe succesvolle voorstelling van Theater Terra

Theater Terra maakt al meer 40 jaar familievoorstellingen en musicals die te zien zijn in heel Nederland en Vlaanderen. De nieuwe familiemusical is het bekende verhaal van De Tovenaar van Oz. Op zaterdag 19 maart zagen wij deze nieuwe versie van de klassieker.

Dorothy woont als meisje op een boerderij en droomt over een sprookjesachtige wereld, ergens achter de regenboog. Een grote wervelwind voert haar weg naar het magische land van Oz. Daar ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een roestige blikken man zonder hart en een bange leeuw zonder moed. Samen gaan ze op pad op de Grote Gele Weg om de Tovenaar van Oz te vinden. Hopelijk vervult die Dorothy’s grootste wens: veilig terug naar huis gaan!

Theater Terra weet als geen ander hoe zij met minimale middelen, een geweldige voorstelling voor jong en oud neer te zetten. De vier acteurs nemen je volledig mee in hun verhaal! Met gemak schakelen zij allen tussen de vele personages. Maxime Karsten mag de prachtige rol van Dorothy op zich nemen. Als innemend middelpunt van het geheel houdt zij het publiek in haar greep. Haar prachtige heldere zangstem past perfect bij de rol. Sjors Arts is een geweldige aanwinst voor Terra. Alles wat hij doet wordt met open armen ontvangen door het publiek. Een heerlijke verschijning met een komisch talent waar je u tegen zegt. Ook in deze voorstelling weet hij de lachers naar zijn hand te zetten. Sebastiaan Hoen neemt vele rollen op zich en zonder moeite weet hij allen een eigen stem, mimiek en fysiek te geven. Een heerlijk innemende verschijning met een guitig koppie. Onwijs fijn om naar te kijken. De laatste van het gezelschap is Dirk Dunnewold als o.a. de blikken man. Met zijn heerlijke stem brengt hij de verschillende karakters tot leven. Ook verzorgen alle vier de spelers het poppenspel van hondje Toto. Hiermee kunnen zij allen hun laten zien dat zij alle puntjes van dit vak beheersen. Allen zijn de gehele voorstelling aan het ploeteren, en laten dit eruit zien alsof het niks is.

De Tovenaar van Oz is nog tot en met mei 2022 te zien bij een theater bij u in de buurt! Kijk HIER voor de speellijst

Door Jennifer Hoffmann
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025