Musicalnieuws.nl

De talentvolle groep van Iris Performing Arts in Into the Woods

Into the Woods is een musical uit 1987 met muziek en tekst van Stephen Sondheim en een boek van James Lapine. Iris Performing Arts (IPA) speelde de voorstelling 21, 22 en 23 april in Gouda en MusicalNieuws was bij de première op 21 april.

Into the Woods de musical verweeft de plots van verschillende sprookjes van de gebroeders Grimm. De verhalen van Roodkapje, Jaap en de Bonestaak, Rapunzel en Assepoester lopen door elkaar en hebben elk een totaal ander einde. In 2014 is van dit verhaal zelfs een film gemaakt, die drie nominaties heeft gekregen bij zowel de Academy Awards als de Golden Globe Awards .

Verhaal:
De bakker en zijn vrouw hebben één grote wens, en dat is een kind. Assepoester, Sjaak en de bonenstaak, Roodkapje, de Wolf, de Heks, Rapunzel, grootmoeders, reuzen, prinsen en prinsessen, spelen een belangrijke rol bij het vervullen van deze wens. Ze hebben daarnaast ook hun eigen wensen. In de eerste akte komen alle wensen uit en sluiten we af met een ‘Lang en Gelukkig’.
Maar Into The Woods is anders dan je gewend bent van een sprookje. Na de pauze neemt het allemaal een andere wending. Iedereen wordt verantwoordelijk gehouden voor de daden die ze hebben verricht om hun wensen uit te laten komen en ze moeten leven met de consequenties. Welke keuzes en offers zijn er nodig om het weer goed te maken? Hoever kan je gaan als het uitkomen van de eigen wensen en verlangens ten koste gaat van anderen? Het leven in het woud is complex en uitdagend. Het leven, zoals wij het kennen, is soms ook duister, pijnlijk en er zijn zorgen. Daar waar je denkt naar een vrolijk sprookje te kijken, blijkt dat ze allemaal wel heel menselijke trekjes hebben en met dezelfde thema’s rondlopen die wij ook kennen. Into The Woods gaat over goed en kwaad. Over licht en donker. Het gaat over het leven. Tegelijkertijd is het zeer humoristisch, snel en energiek.

Iris Performing Arts  beschikt over behoorlijk wat vocaal grote talenten en dat laten ze in deze Into the Woods ook weer horen. Valerie van Reeuwijk en Estra van Nieuwkoop speelden in Shrek beide prinses Fiona en ook in deze productie bewijzen ze beide vocaal erg sterk te zijn. Valerie als prinses Assepoester en Estra als de Heks. Maar in Into the Woods zijn deze twee dames niet de enige vocale troeven van IPA, zoals bijvoorbeeld Merle van Laake als Rapunzel en Lucía Talamoni als de bakkersvrouw. Ook deze dames laten behoorlijk goed van zich horen.

Uiteraard is ook de verdere cast wederom erg sterk, Jeroen Thoms als bakker, Celine van Tol als Roodkapje, Gioya van Rees als Sjaak, Marit Goetjaer als Verteller, Imara van Zantwijk als Moeder  van Sjaak, Izaäk Clarisse als Mysterieuze Man, Justin van den Berg als Wolf/Assepoester Prins,  Glenn de Roos als Rapunzel Prins/Lakei, Daisy van Tussenbroek als Stiefmoeder van Assepoester, Tyara van Hal als Florinda, Jitske Roelofs als Lucinda, Joey de Boer als Vader Assepoester, Marijke van Vianen – Segers als Moeder Assepoester/Reuzin, Marieke Berends als Grootmoeder Roodkapje, Linde Slingerland als Doornroosje en Roos de Kluis als Sneeuwwitje.

Helaas is Into the Woods alweer enige tijd geleden, maar deze fantastische cast gaat aanstaande weekend All Shook Up spelen en daar zijn nog kaartjes voor. Ga dit zien en kijk HIER voor kaarten!

KIjk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025