Musicalnieuws.nl

DE SINKSENFOOR - Na Viva Minerva en Café Beveren een nieuwe authentiek Antwerpse komedie

"Driemaal is scheepsrecht", met die gevleugelde woorden nam productiehuis Het Achterland opnieuw regisseur en scenarist Jeroen Maes onder de arm om een warmhartige en originele zomerkomedie te creëren. Deze keer nemen ze ons mee naar "De Sinksenfoor", alweer een Antwerps begrip na "Viva Minerva" en "Café Beveren".

In 2016 ging de eerste zomerkomedie in première en met "De Sinksenfoor" brengt Het Achterland een hattrick van formaat! Eigenlijk presteert Het Achterland 3 hattricks op rij, want ze maken niet alleen hun derde zomerkomedie bekend, ze maken ook nog eens de eerste drie hoofdrolspelers bekend: Carry Goossens, Luc Caals en Linda De Ridder. De derde hattrick? Wel, Linda De Ridder tekent, na de babbelzieke kuisvrouw Ivette in "Viva Minerva" en de gezellige dame van plezier in "Café Beveren” voor de derde keer present bij "De Sinksenfoor".

In "De Sinksenfoor" maken we kennis met de president van de foorkramers "De Jakke" (Luc Caals) en zijn hulpeloze pogingen om op de foor zijn kermisvolk bijeen te houden en te leiden. Suzy (Linda De Ridder) en Firmin (Carry Goossens) zijn al hun hele leven foorkramers en brengen meer dan een handjevol verhalen en verwikkelingen met zich mee ...
Deze komedie wordt een heerlijke voorstelling met kleurrijke personages, de dolste belevenissen en de couleur locale van "De Sinksenfoor". Maar bovenal draait deze keer alles om de liefde zoals dat past bij een nostalgische, prettig gestoorde, romantische komedie: "Roulez, Roulez! Ambiance!"  
 
Het Achterland presenteert zich met "De Sinksenfoor", voor het derde jaar op rij, als hét productiehuis dat originele, Antwerpse, zomerse komedies maakt voor een breed publiek. Kortom: the real stuff! 
 
Net als bij "Viva Minerva" en "Café Beveren" zal het publiek - bij elke matinee op zondag - kunnen genieten van een heerlijke dinner formule.
 
PRAKTISCHE INFO - DE SINKSENFOOR
DE SINKENFOOR  is een productie van vzw Het Achterland
www.hetachterland.be

Script & Regie: Jeroen Maes
Cast : Linda De Ridder, Carry Goossens, Luc Caals en nog enkele namen die we begin 2018 bekend maken.
Première: 1 juli 2018
"De Sinksenfoor" speelt van 28 juni tot en met 19 augustus 2018 in het Fakkeltheater.
(vrijdag, zaterdag om 20u30 en zondag om 15u00)
(opties op donderdag om 20u30 en zaterdag om 15u00)

Fakkeltheater (Rode Zaal), Antwerpen

TICKETS
op www.fakkeltheater.be of via 070 246 036

Producties Musical 2.0 - 2024/2025