Musicalnieuws.nl

De Schone van Boskoop met een echte BN-er

Van Boskoop tot New York, hoe een klein dorp de wereld veroverde. Nog niet eerder kwam het voor dat er voor een typisch Nederlands dorp een theaterproductie werd gemaakt. Hoe bijzonder dan ook dat grote namen als Ben Cramer de hoofdrol spelen in een door Jan Tekstra geschreven voorstelling!

De voorstelling De Schone van Boskoop is een ode aan dit kwekersdorp en zijn inwoners. Je gaat ook zeker een aantal karakters herkennen in de rollen, die op komische momenten de geschiedenis weten aan te stippen. Maar dit verhaal roept ook op om open te staan voor elkaars ideeën en daar waar nodig met elkaar samen te werken.

Componist Jan Tekstra, die o.a. ook voor Maan, Tabitha, Liesbeth List, Andrea Bocelli en Marco Borsato schreef, heeft voor Boskoop een aantal hele mooie songs geschreven: een scheutje klassiek en een beetje pop met een vleugje dweilorkest. Ongekend bijzonder, waarbij het lied “Kom over de Brug” een lofzang is tussen een kweker en zijn dochter.

En omdat we in Boskoop van lekker eten houden, serveert Dufais voor de liefhebbers een Schone van Boskoop 3-gangen menu, waarvan het dessert door Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt) is ontwikkeld. Dat wordt smullen en genieten voor jong en oud en mag u zeker niet missen.

Kijk HIER voor ons fotoverslag