Musicalnieuws.nl

De Samson en Marie kerstshow: een combinatie van klassiekers én nieuwigheden zorgen voor de ultieme gezinsuitstap

Plopsaland stond in het teken van kerst én van de show van Samson en Marie. Met drie shows op een dag kwam er veel volk meegenieten van deze show vol klassieke liedjes én nieuwe meezingers

Samson en Marie worden traditiegetrouw bijgestaan door de Burgemeester, maar dit jaar ook door twee nieuwe personages. Brandweerman Bill en Bakkerin Florentine zijn met hun eigen karakteristieken al snel onderdeel van het verhaal. Zeker Martine de Jager is een warme persoonlijkheid op het podium. Ze is lekker aanwezig en zorgt voor een komische sfeer. Michiel de Meyer heeft echter een kleine rol als Brandweerman Bill in deze voorstelling en is vooral de rechterhand van Walter de Donder’s personage De Burgemeester.
 
Het verhaal heeft veel weg van de kerstshow van vorig jaar. Toen was het een spookje dat bevriend werd met Samson, dit keer was het een buitenaards wezentje. Dit voelt wat gerecycleerd aan en hierdoor worden de personages zoals Van Leemhuyzen en Alberto nog meer gemist. Het prachtige kerstdecor, samen met de dansers én het kinderkoor, leiden goed af van het wat magere verhaal. Daarover komt wel een sausje van echte Samson (& Gert) klassiekers en de nieuwe hits met Marie.
 
Een groot voordeel van de shows van Studio100 is dat zij op de oren van hun doelgroep letten. De muziek staat op een aangenaam niveau waardoor de stem van Marie nog beter uitkomt. Zij is duidelijk nog meer gegroeid in haar rol als baasje van Samson. Haar stem is er flink op vooruitgegaan en met haar vrolijke lach en dansjes laat ze de iets wat houterige Gert vergeten. De kinderen in de zaal sluiten Marie duidelijk in hun hart, tijdens verschillende nummers wordt ze overstelpt met tekeningen en cadeaus. Met een grote glimlach neemt ze die in ontvangst terwijl ze gewoon blijft doorzingen én dansen. Professionaliteit ten top. Dit bleek wederom toen een van de kostuums niet functioneerde. Er viel een onderdeel af waardoor dit bijna onder het rijdende decorstuk kwam waar Samson op zit. Marie schoof dit subtiel met haar voet opzij, raapte het op en toen het moment daar was, gooide ze het vakkundig naar iemand backstage. Velen in de zaal zullen dit niet eens hebben doorgehad.
 
De eerste shows zijn in Plopsaland de Panne en een upgrade met een dagje pretpark erbij is een echte aanrader. Studio100 slaagt er wederom in om een nieuwe generatie mee te nemen in de wereld van Samson. En Marie slaagt erin om een professionele en warme familieshow neer te zetten.

Door Samantha Brouwers

Producties Musical 2.0 - 2024/2025