Musicalnieuws.nl

De reprise van weergaloze The Bridges of Madison County

The Bridges of Madison County vertelt over de korte maar hevige romance tussen de huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en de rondreizende fotograaf Robert (René van Kooten). Het zet hun beide werelden volledig op z’n kop. Musicalnieuws bezocht op 21 juni de feestelijke eerste voorstelling van de reprise van deze succesvolle musical.

De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar – en ook zijn –  eigen geluk na te streven?
 
Lone van Roosendaal en Rene van Kooten kropen voor deze reprise weer in de huid van hun karakters Francesca en Robert. Zij waren zoals verwacht weer fantastisch. Ze zijn (sinds de première) zelfs nog meer gegroeid in hun rol en weten het nu helemaal naar zich toe te trekken.
 
Annick Boer is de komische noot van het verhaal en weet in haar spelscénes als buurvrouw Marsha de sfeer iets te verlichten. Ze bewijst maar weer dat zij niet voor niets afgelopen januari werd bekroond met een Musical Award voor deze rol. 

Naast de oude vertrouwde gezichten zagen wij we ook drie nieuwe gezichten in deze voorstelling. Zo nam Ad Knippels in de reprise de rol van Dick Johnson op zich. Ad is vocaal erg overtuigend en met zijn eindlied laat hij zien, dat hij echt alles aan kan.
Charlotte van der Plas en Joost van der Aa spelen de kinderen en ze doen dit geweldig. Michael (Joost) is een opstandige puber die graag weg wil uit het boeren gat. Carolyn (Charlotte) wil vooral de wedstrijd winnen en ergert zich aan de ruzies tussen haar vader en broer.
Met zijn drieën weten ze je te overtuigen als liefhebbende familie met pubers en moeilijkheden.

De met Tony Awards bekroonde muziek van Jason Robert Brown (van o.a. The Last Five Years) is een hartverwarmende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert. Aanvankelijk lijkt het een clash van culturen maar gaandeweg ontstaan duetten waarin de twee stijlen naar elkaar toe groeien.  Het orkest onder leiding van Marco Braam worden in verschillende scénes actief betrokken bij het verhaal.
 
Koen van Dijk heeft de bewerking en regie gedaan voor deze versie van de Broadway-musical, perfect gemaakt voor in het theater. Chiara Re was verantwoordelijk voor de choreografie, en zoals we bij Chiara gewend zijn was deze weer super. Het decor is minimalistisch, maar perfect voor bij het stuk en zorgt ervoor dat het verhaal goed tot zijn recht komt. Omdat het kleinere Zonnehuis andere mogelijkheden heeft wat betreft de ruimte, is het decor iets gewijzigd. Maar nog steeds even mooi en functioneel.
 
The Bridges Of Madison County is nog tot en met 8 juli exclusief te zien in het Delamar Theater in Amsterdam. Kijk HIER voor kaarten

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025