Musicalnieuws.nl

'De prinses en de toverspiegel' brengt sprookjesmagie voor de hele familie

Ga mee naar het land van prinsen, prinsessen, tovenaars en kastelen! In dit land woont prinses Rosanna, ze heeft een toverspiegel waarin ze de toekomst kan zien. De spiegel komt maar al te goed van pas want binnenkort wordt de prinses 18 jaar en moet ze trouwen. Ze heeft nog maar een paar dagen om deze allesbepalende beslissing te maken.

Terwijl de ene na de andere prins zich komt aandienen bij het kasteel, verdwijnt de toverspiegel. Prinses Rosanna is zo bang dat ze de verkeerde man zal kiezen dat ze op pad gaat naar het naburige koninkrijk. Daar woont immers een tovenaar met een glazen bol. Als de geheimzinnige tovenaar nu maar wil helpen...

De prinses en de toverspiegel is een sprookje vol grappige, schattige, lieve en stoere personages.
De musical zit vol authentieke elementen. Het verhaal is helemaal wat je van een sprookje verwacht en toont het belang van ware liefde. Toch merk je dat de makers niet bang waren om eigentijdse elementen toe te voegen: met regelmaat wordt verwezen naar hedendaagse beroemdheden, films en liedjes. Er klinkt zelfs een 'Oh, my god!' door de zaal. Deze verwijzingen maken het verhaal niet alleen actueler en herkenbaarder voor de kinderen maar doen ook de volwassenen regelmatig grinniken op hun stoel.

De catchy melodietjes maken van de nummers al snel echte meezingers. Het publiek heeft het vaak moeilijk om stil te blijven zitten en klapt dan ook geregeld mee. Het grappige konijnenduo Whoppie en Floppie voegt op een bepaald moment de daad bij het woord en vraagt het publiek om recht te staan en mee te dansen en zingen. Net iets voorbij de helft van de musical is dit – zeker voor de allerkleinste kinderen – een welkome afwisseling. De kinderen trekken enthousiast gekke bekken en draaien rondjes voor hun stoel om de prinses te helpen, maar ook de ouders laten zich gewillig meesleuren in dit sfeervolle moment.

Het is iets waar deze musical goed in slaagt; de sfeer en magie tot helemaal achter in de zaal brengen. Enkel wanneer de prinses de toekomst bekijkt in haar spiegel, is die niet altijd goed zichtbaar tot helemaal achteraan. De spiegel is net niet groot genoeg om volledig mee te krijgen wat er getoond wordt. Dat is jammer voor wie net wat verder zit. Gelukkig vergeet je dit al snel wanneer de acteurs synchroon met servetten zwaaien of de decorstukken vakkundig worden omgedraaid om van het interieur van een slaapkamer, de gevels van het naburig dorp te maken.

De prachtige kostuums maken het plaatje helemaal af! De personages worden heel herkenbaar neergezet. Er wordt gekozen voor een vrolijk kleurenpalet dat een mooie eenheid vormt. De tovenaar komt echt magisch over met zijn felgekleurde mantel met gouden afwerkingen en hoge hoed.

Wie graag een gezellige namiddag doorbrengt met het hele gezin is bij dit betoverend sprookje dat jong en oud doet wegdromen aan het juiste adres.

Door: Marjolein Schabregs
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025