Musicalnieuws.nl

De Ploeg en Ajax-Manchester United op één avond - Cabaretiers Heerschop en Waas geven live commentaar

Voor liefhebbers van film, theater én voetbal valt op 24 mei alles samen in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Op deze woensdagavond begint de theatervoorstelling Pilp Fuction van De Ploeg 45 minuten eerder om daarna – in diezelfde zaal – niets te hoeven missen van de Europa League finale tussen Ajax en Manchester United. Iedereen die een kaartje heeft voor de voorstelling van De Ploeg kan na een korte pauze gewoon weer op de tribune gaan zitten en op groot scherm samen de wedstrijd kijken.

Zoals ooit op roemruchte dagen in Toomler zullen ‘Ploegleden’ Viggo Waas en Peter Heerschop, samen met gastspeler Raoul Heertje, de wedstrijd van aanvullend commentaar voorzien. Er zullen eventueel ook andere bekende collega’s, artiesten en radiocommentatoren acte de présence geven. “Wie er precies komt is nog een verrassing”, zegt Heerschop. “Voor ons ook!” “

In de voorstelling van De Ploeg: Pilp Fuction maken we al gebruik van een ingenieus groot filmscherm.” laat Viggo Waas en Ajaxsupporter weten. “We staan de hele week in DeLaMar maar we zorgen dat de show woensdag op tijd klaar is, waarna het scherm dient als megascherm voor de wedstrijd. Ik hoop dat er veel voetballiefhebbers in de zaal zitten, zodat we die avond in het theater een fantastische sfeer krijgen.”

De Ploeg is in 1998 opgericht en kende vele successen zoals Festen (2002), Vendetta, Godfather IV (2005), Ben Hur (2008) en 2012! (2012). Dit seizoen staat De Ploeg met Pilp Fuction op het podium. Castleden Loes Luca, Ria Marks, Ilke Paddenburg, Han Römer, Genio de Groot, Peter Heerschop, Viggo Waas en Titus Tiel Groenestege brengen een theateravond vol spektakel, humor, liefde en drama zoals je normaal alleen in films ziet! Op 24 mei is er na afloop van de voorstelling die unieke live finale met ons aller Ajax. Er zijn nog kaarten, maar wees snel. 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025