Musicalnieuws.nl

De Musical4daagse in Haarlem: op zoek naar de musicalsterren van de toekomst

Van 21 tot en met 28 juli deden twee groepen kinderen uit Haarlem en omstreken mee aan een nieuwe editie van de Musical4daagse. De Musical4daagse is een concept dat is ontwikkeld door Jeroen Heiliegers en Caroline Leardini

In 4 dagen tijd werken de jonge deelnemers toe aan het opvoeren van een musical en kunnen ouders, broertjes en zusjes en andere familieleden met eigen ogen zien wat zij in die dagen hebben geleerd. Deze versie stond in het teken van “De Kleine Zeemeermin”, een verhaal dat met veel passie en plezier door de kinderen werd gespeeld.
 
MusicalNieuws was te gast bij de tweede vierdaagse van deze editie en was op de laatste dag getuige van de voorbereidingen van de 22 jonge spelers op de eindvoorstelling. Ruim een uur voor de voorstelling werd nog een laatste doorloop gedaan en werden de laatste puntjes op de i gezet. Kort voordat het publiek de zaal in de Philharmonie in Haarlem mocht betreden werd nog een laatste concentratieoefening gedaan en toen was het showtime en zagen we een spetterende voorstelling!
 
De kinderen op het podium straalden en de ouders in het publiek deden daar niet voor onder. Na afloop kreeg elke deelnemer nog een deelnamecertificaat met voor elk kind een persoonlijke boodschap.
 
De Musical4daagse in Haarlem werd georganiseerd in samenwerking met de Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. ‘Een uitgelezen kans voor de Haarlemse theaters om tijdens de vakantie een activiteit te organiseren en zo nieuw publiek het theater binnen te halen’, vertelt Jeroen Heiliegers ons voor aanvang van de eindvoorstelling. Een nieuwe editie van de Musical4daagse in Haarlem staat inmiddels weer in de steigers.
 
Ook op de agenda staat een nieuwe editie van de Musical4daagse (voor de zevende keer) in Breukelen, waar van 20 tot en met 23 oktober a.s. een nieuwe groep jonge talentjes aan de slag gaat met de kleine zeemeermin. En bij voldoende aanmeldingen kan er van 25 tot en met 28 oktober nog een tweede groep deze unieke ervaring opdoen.
 
Meer informatie over de Musical4daagse kun je vinden op http://www.musical4daagse.nl
 
Kijk HIER voor onze fotoreportage van de Musical4daagse in Haarlem.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025