Musicalnieuws.nl

De musical van ‘t Schaep is alles wat je ervan hoopt en nog meer dan dat

Naast de televisieserie van Eli Asser en Harry Bannink uit 1969 en 2006 komt er nu ook een musical van ‘’T Schaep met de 5 pooten’. Én wat voor één. De musical van ‘t Schaep is alles wat je ervan hoopt en nog meer dan dat.

Dat is niet alleen te danken aan de regie van Gijs de Lange, die alleen in het openingspraatje van de perspresentatie al laat zien dat hij precies weet waar hij mee bezig is én een fantastische musical wil gaan neerzetten. 

Het is natuurlijk ook te danken aan de tijdloze muziek van Harry Bannink. De sterrencast bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge, Remko Vrijdag, Eva van der Gucht, Wart Kamps, Tim Kamps, Jeske van der Staak, Ellen Pieters, John Buijsman, Jetty Mathurin, Ruth Sahertian, Danny Nooy, Rogier Komproe en Paul Disbergen zorgen ervoor dat de voorstelling minstens net zo leuk is als de serie, en misschien zelfs nog wel leuker. Én nog indrukwekkender, omdat er live voor je neus zo verschrikkelijk goed gezongen en gedanst wordt en ze allemaal ongelooflijk grappig zijn. 

Alle klassieke personages zoals Kootje, Doortje, Lukas, Lena, Riek, Arie en Opoe zijn gelijk herkenbaar en schitterend gespeeld. Alle spelers zijn raskomediens en hebben een briljante komische timing en dat is te merken. Je voelt je gelijk thuis in de zaal en krijgt het gevoel dat je echt bij Kootje in het café zit. De scènes in het stuk hebben dezelfde fantastische sfeer als de serie. De cast bewijst tijdens de presentatie ook met de nummers ‘Lena Is Weer Bezig’ en ‘Als je maar gezond bent, zeg ik altijd maar’ dat ze niet alleen grappig zijn maar ook spatzuiver kunnen zingen en ongelooflijk strak kunnen dansen. De spelers hebben er plezier in met elkaar en dat is te zien. Het ziet er nu al sprankelend uit, en dit is alleen nog maar in het repetitielokaal. Iedereen die houdt van goede, gezellige muziek en échte komedie mag deze voorstelling niet missen.

Door Mats Hoogland

Kijk HIER voor ons fotoverslag