Musicalnieuws.nl

De musical Aladdin is magisch genieten van begin tot het eind

Disney’s Aladdin vertelt het wereldberoemde verhaal van Duizend-en-één-nacht. De grote Broadway musical over de charmante straatdief Aladdin en de prachtige prinses Jasmine is al jaren een daverend succes in internationale theaters. Een wervelende show vol humor, kleurrijke kostuums en special effects is na lang wachten eindelijk te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen

Op zondag 26 september beleefde Disney’s Aladdin zijn magische première in een bomvol circustheater. Iets wat de magie van de voorstelling extra versterkt. De zaal vult zich met liefde waar de castleden zichtbaar door gingen zweven. In een duizelingwekkend tempo word je meegenomen in het overweldigende verhaal over romantiek, vriendschap en verraad. Componist en achtvoudig Oscarwinnaar Alan Menken schreef de beroemde muziek met hits zoals 'A Whole New World', Friend Like Me' en 'Arabian Nights'.

De cast voor Aladdin is voor vele mensen vrij onbekend. In de titelrol zien wij Jonathan Vroege. Iemand die al 2 jaar te zien was in Disney’s The Lion King, maar nu eindelijk zijn felbegeerde hoofdrol heeft weten te bemachtigen. Deze rol speelt hij met verve. Als de innemende Aladdin weet hij alle harten te veroveren en heeft naast zijn enorme charisma en komische timing, ook een hele fijne zangstem. Het samenspel van hem en Stanley Burleson is geweldig. Men ziet hoe erg deze twee genieten van hun vak. Stanley is zoals men zegt een “ouwe rot” in het musicalvak. Toch weet hij ons keer op keer te verbazen. Zijn energie is aanstekelijk en zet de toon vanaf het eerste moment. Het publiek eet uit zijn hand en geniet van elke grap en grol. 

Naast deze twee talenten vinden we Keoma Aidhen als de mooie prinses Jasmine. Een rol die haar zichtbaar op het lijf is geschreven. Deze pittige tante weet zich goed staande te houden tussen alle mannen in deze show. Niet alleen is zij een prachtige verschijning. Ook weet zij het publiek in te palmen met haar mooie heldere stem. Michel Sorbach speelt de strenge Sultan. Altijd fijn om deze man op het toneel te zien. Hij weet wat men verwacht en maakt dat ook meer dan waar.

Darren van der Lek en Roberto de Groot spelen de schurken Iago en Jafar. Iets wat voor beiden een leuke uitdaging is. Darren van der Lek kan heerlijk los gaan als het hulpje Iago. Zijn komische timing is verrassend en men geniet van zijn heerlijke spel. Van top tot teen zie je hoe erg hij hiervan geniet. Zijn tegenspel met Roberto de Groot als Jafar is geweldig. Als de twee slechteriken mogen ze zich heerlijk laten gaan. Roberto de Groot als Jafar is perfect. Zijn mooie stem past perfect bij deze rol. En zijn fysiek en spel passen hier ook perfect bij. Deze twee zijn zeker van hoog niveau.

Florian Avoux, Dave Rijnders en Jermaine Faber spelen de vrienden van onze Aladdin; Babkak, Omar en Kassim. Deze drie weten het publiek volledig in te pakken. Wanneer deze drie opkomen weet je dat het een goed zit. Hun samenspel is enorm sterk en de harmonies zijn van een erg hoog niveau. Met het moeilijke “Zin in Reuring” weten ze het publiek te verbazen. Aan alle kanten zit het gewoon goed. Het perfecte drietal voor deze klus.

Deze voorstelling zou ook niks zijn zonder het fantastische Ensemble. Het ensemble wat zich helemaal suf danst en wanneer ze niet hun benen eraf tappen, zijn ze aan het rennen zijn naar de volgende kostuum wissel. Nummers als “Prince Ali” en “Vriend als Ik” zouden niks zijn zonder deze super-mensen. Bij 'Prince Ali' hebben de dansers ieder 4 kostuums, wat zorgt voor 108 ' snelle verkledingen' in 3,5 minuut! Bi-zar gewoon! Waarbij uiteraard ook de complimenten moeten gaan naar de mensen van de kleding!

Het geweldige decor wat zich mooi leent aan dit spektakel is prachtig. Overal is bling-bling te zien. Het decor en de geweldige kostuums zijn tot in de detail perfect gemaakt. Zo zit in de set en de 350 kostuums miljoenen Swarovski kristallen. Een hoogtepunt uit de voorstelling is natuurlijk het “De Wereld Wacht” (A Whole New World) op het vliegende tapijt. Een moment waar iedereen naar uit kijkt. Het publiek is zichtbaar verwonderd en zelfs geëmotioneerd bij dit prachtige moment wat fantastisch in beeld wordt gebracht. Waarbij iedereen zich afvraagt: Hoe laten ze dat kleed vliegen, want er zijn geen touwtjes of iets dergelijks te zien!

Kortom is Disney’s Aladdin een lust voor het oog. Een magische avond uit met een enorm sterke cast, een perfect decor, prachtige kostuums en een geweldig orkest die dit alles ondersteunt. Disney’s Aladdin is nog t/m Januari 2022 exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen en is echt MUST-SEE voor elke musical- & Disney-liefhebber.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025