Musicalnieuws.nl

De musical Adèle, Conny & Jasperina – De Grote Drie terecht in reprise

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt hun, met een musical Award bekroonde musical, Adèle Conny Jasperina – De Grote Drie voor een korte reeks voorstellingen exclusief terug in het DeLaMar in Amsterdam. De eerste feestelijke voorstelling was op woensdag 11 juni in Amsterdam en MusicalNieuws was erbij.

Drie voormalige theater diva's op één podium gaat dat samen? In ‘Adèle Conny Jasperina – De Grote Drie’ gebeurt het gewoon. Eerst stribbelen de dames nog wat tegen, maar als er een uitnodiging komt van een rijke club Hollandse emigranten in het buitenland gaan ze één voor één overstag. De gage van twinitigduizend gulden geeft bij Adèle (Ellen Pieters), een vedette met chronisch geldgebrek, de doorslag. Conny (Frédérique Sluyterman van Loo) en Jasperina (Hanneke Drenth)  hebben hun twijfels, maar als Conny in de show haute couture mag dragen en Jasperina invloed krijgt op het programma staat het licht op groen. De drie legendarische cabaret vrouwen worden in het fictieve stuk bijgestaan door assistent en reisleider Gabriël (David van den Tempel).
 
Van de ‘Grote Drie’ krijgt Adèle Bloemendaal weliswaar de meeste aandacht, maar Conny Stuart en Jasperina de Jong worden zeker niet ondergesneeuwd. Ellen Pieters zet een overtuigende Adèle Bloemendaal neer. Ze beheerst de stem en karakteristieke lach van Adèle perfect. Ook Frédérique Sluyterman van Loo imiteert de dictie en maniertjes van Conny Stuart magnifiek. Hanneke Drenth kruipt met haar verfijnde motoriek sterk in de huid van Jasperina de Jong. De rol van de assistent wordt gespeeld door David van den Tempel. Hij weet ondanks de grote persoonlijkheden van de diva’s zich staande te houden, en laat zelf ook nog even zien dat hij ook prachtige nummers kan brengen.

Met een live-combo onder leiding van Nico van der Linden zongen de dames klassiekers als ‘Chopins Minutenwals’, ‘Zeur niet!’, ‘Wat heb je gedaan, Daan’, ‘De Vleselijke woning’, ‘Het is over’ en ‘De Wandelclub’.
 
Wat deze voorstelling duidelijk maakt, is het feit dat het jammer is dat Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong nooit écht samen op één podium in een voorstelling hebben gestaan. En dat is echt eeuwig zonde. Gelukkig kan er wel tijdelijk van deze reprise genoten worden, dus zorg dat je hem niet mist!.

De voorstelling is slechts tot 22 juli te zien in het nieuwe DeLaMar theater is Amsterdam.