Musicalnieuws.nl

De Maatjes gaan terug naar de essentie met Love Story‏

Stichting De Maatjes is een gevestigde naam in de wereld van de amateur musical producties. De stichting van oprichters Ineke de Geus en Gerbrand van Kolck heeft als doel om “originele familie musicals te produceren, waarbij professionals en amateurs met elkaar samenwerken om een kwalitatief goede show neer te zetten voor een laagdrempelige toegangsprijs”. Met name in de kop van Noord-Holland maken musicalverenigingen gebruik van de diensten van De Maatjes, waarbij Ineke de Geus zorgt voor de regie en Gerbrand van Kolck fungeert als muzikaal leider bij de jaarlijkse producties.

Ook ondersteunt De Maatjes musicalverenigingen bij het samenstellen van een live orkest voor het begeleiden van voorstellingen en met hun uitgeverij Grand Circle kunnen zij verenigingen helpen aan de rechten van specifieke producties.
 
 
Waar musicalverenigingen door hun grote aantal leden vaak kiezen voor een grote productie met een uitgebreid ensemble zijn er echter ook producties die meer gebaat zijn met de intimiteit van een kleine zaal en een kleine groep acteurs. Love Story is zo’n productie en De Maatjes brengt deze prachtige musical, die vorig jaar nog te zien was in de Nederlandse theaters met een professionele cast, nu voor het eerst met een cast die geheel bestaat uit amateurs. MusicalNieuws was afgelopen zondag aanwezig bij één van de repetities in CREA in Amsterdam, het cultuurcentrum voor Amsterdamse studenten. We zagen een met zorg samengestelde groep mensen geconcentreerd aan het werk, waarbij iedereen wel even ontroerd raakte door het verhaal van Love Story, waarin de jonge Jenny, pas getrouwd met Olivier, te horen krijgt dat zij leukemie heeft en niet meer lang te leven.
 
 
De cast van Love Story is samengesteld uit spelers van diverse verenigingen uit Noord Holland. Sommigen zagen we onlangs nog in producties als Spring Awakening en Beauty and the Beast, anderen zullen dit seizoen nog te zien zijn in producties als Cabaret en West Side Story. Wat ze gemeen hebben met elkaar is de liefde voor (muziek)theater. Voor hen betekent meedoen aan Love Story de mogelijkheid om een keer in een kleine productie te spelen, in dit geval ook nog eens een volledig akoestische versie, zonder versterking van microfoons, en met de muzikale ondersteuning van een klein combo.
 
 
Op 26 en 27 juni wordt Love Story als eenakter gespeeld in Theater Het Pakhuis in Hoorn. Op 4 juli volgen nog voorstellingen in Het Witte Theater in IJmuiden. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Op de website van De Maatjes (www.demaatjes.nl) vind je meer informatie over de voorstellingen en de kaartverkoop.
 
Love Story wordt gespeeld door Geeske Bruin (Jenny), Rogier Havelaar (Olivier), Wim Borkent (vader Jenny), Jennifer Terwel (moeder Jenny), Marc Tromp (vader Olivier), Tonnie Meester (moeder Olivier), Mattijs Kuiper, Baris Kirik, Marloes Verwoort, Sharon Dijkstra, Sophie de Hart, Rachèl van Barneveld en Jordy Tromp. Ineke de Geus verzorgt de regie en Gerbrand van Kolck is muzikaal leider.