Musicalnieuws.nl

De Maatjes bestaan tien jaar en vieren feest!

Op zaterdag 20 januari jl. vierden De Maatjes hun tien-jarig bestaan met een swingend twee uur durend concert in Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. In die tien jaar is er zo veel moois gebeurd dat een extra half uur bovenop de oorspronkelijk geplande duur van anderhalf uur eigenlijk nog niet voldoende was.

Met het concert keken Ineke de Geus en Gerbrand van Kolck terug op tien jaar De Maatjes en zes eigen producties. Ook keken ze vooruit naar de nieuwe productie die in juni van dit jaar op het programma staat: A Man Of No Importance. Bloksgewijs kreeg het publiek medleys te horen uit de musicals The Sound of Music, Opera de Musical, A Chorus Line, Het laatste Zwavelstokje, De Gouden Reis van Sinbad en Love Story.
 
Originele castleden aangevuld met leden van musicalverenigingen waar De Maatjes actief zijn maakten er een prachtige show van, muzikaal ondersteund door het "eigen" Grand Circle Orchestra. Het werd een "trip down memory lane" die mooie herinneringen naar boven bracht, die zorgde voor een vleugje humor (met een Rolf in The Sound of Music van "bijna 40") én zorgde voor een vleug ontroering (Love Story). Daar tussendoor werd de show aan elkaar gepraat door Ineke en Gerbrand met als rode draad hun gezamenlijke liefde voor musicals en hun bevlogenheid.
 
In een speciaal blok kwamen persoonlijke favoriete nummers van Ineke en Gerbrand voorbij uit de musicals Les Misérables, Blood Brothers, Miss Saigon en Wicked. Vertolkt door Annemijn de Heer-de Waard, Michael Diederich, Baris Kirik, Robin Visser en Jennifer Terwel (die met Defying Gravity alle registers open trok). Visser, drummer van het Grand Circle Orchestra, liet met Bui Doh uit Miss Saigon zien ook vocaal meer dan bovengemiddeld uit de voeten te kunnen.
 
Tot slot gaf de cast van A Man Of No Importance een sneak preview van wat het publiek in juni te wachten staat. Voor de finale van het concert sloten mensen uit het publiek zich aan op het podium die een bijzondere band hebben met De Maatjes. Een familiegevoel overheerste, en niet alleen op het podium.
 
In tien jaar tijd hebben De Maatjes een bijzondere plek ingenomen in de amateur musical wereld door hun eigen producties, hun betrokkenheid als leden van de Artistieke Teams van een groot aantal musicalverenigingen, de uitgeverij Grand Circle én uiteraard het Grand Circle Orchestra. In die periode zijn ze uitgegroeid tot een stabiele en niet te missen factor op hoog professioneel niveau die mensen op, voor, onder en achter het podium laat meegenieten van hun passie voor musical.
 
Op naar de volgende tien jaar!

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025