Musicalnieuws.nl

De kracht van Hercules: Een musical die je van je stoel blaast!

De langverwachte musical Hercules is eindelijk in Hamburg aangekomen en overtreft alle verwachtingen! De voorstelling, die in het Stage Theater Neue Flora te zien is, is een wervelwind van humor, hartverwarmende momenten en spectaculaire visuele effecten.

Benét Monteiro schittert in de titelrol van Hercules. Hij brengt energie en charme naar het podium en heeft een mooie krachtige stem. De rest van de cast is net zo indrukwekkend, met Detlef Leistenschneider als de sarcastische Hades, Mae Ann Jorolan als de moedige Meg en John Robert Lloyd als de wijze Phil.

Vooral ook veel lof voor de vijf muze bestaande uit: Leslie Beehann  als Calliope, Chasity Crisp als Thalia, Venolia als Terpsichore, UZOH als Clio en Shekinah Mcfarlane als Melpomene. Deze vijf dames zijn vanaf de eerste minuut aan en klinken zowel individueel als gezamenlijk echt fantastisch! Ook de kostuums van deze dames zijn prachtig; steeds zien ze er hetzelfde uit, maar toch is elk kostuum net even anders, zodat ze alle vijf een eigen look hebben.

De musical Hercules vertelt het verhaal van de onhandige, maar goedhartige Hercules. Als baby wordt hij door de onderwereldgod Hades ontvoerd en op aarde gedumpt, waardoor hij zijn goddelijke krachten verliest.
Hercules wordt opgevoed door een mensen moeder en voelt zich al snel anders dan anderen. Hij ontdekt via een magische boodschap dat hij de zoon van Zeus is en dat hij zijn goddelijke krachten kan terugkrijgen door een echte held te worden. Op zijn pad komt Phil, een gepensioneerde satyr en trainer van helden tegen. Phil traint Hercules om zijn krachten te beheersen en de twaalf werken te voltooien, zodat hij kan terugkeren naar de Olympus.
Onderweg ontmoet Hercules de mooie en sarcastische Meg, die in dienst is van Hades. Hades probeert Hercules te dwarsbomen in zijn heldenreis, zodat hij de macht over de Olympus kan grijpen. Hercules moet niet alleen fysieke kracht tonen, maar ook leren wat het betekent om een echte held te zijn. Hij leert over vriendschap, moed en het belang van zijn hart. Maar verslaat hij Hades en keert hij terug naar Olympus?

De muziek van Alan Menken en met de teksten van David Zippel liggen goed in het oor. De uitvoering door het live orkest onder leiding van Hannes Schauz klinkt prachtig.
De regie van Casey Nicholaw is vlot en dynamisch, met creatieve choreografieën en humoristische details die de show tot leven brengen. De decors zijn oogverblindend en de kostuums zijn kleurrijk en fantasierijk.

Hercules is een onvergetelijke musicalervaring voor jong en oud. De show is grappig, ontroerend en vol met spectaculaire momenten die je versteld zullen doen staan.

Deze show is een tripje naar Hamburg zeker waard!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025