Musicalnieuws.nl

De Komedie Compagnie viert tiende verjaardag met een indrukwekkend nieuw theaterseizoen 2018-2019

- Sven De Ridder speelt de hoofdrol in "Ene gast, twee bazen". - Dirk Van Vooren is de eerste naam uit de cast van "'t Schoon verdiep", gebaseerd op een komedie van de immens populaire Ray Cooney. - "De Schaar erin" gaat op reis door Vlaanderen.

Nog een paar dagen en STUK ONGELUK gaat in première bij De Komedie Compagnie. Maar dit persbericht blikt al vooruit naar komend seizoen. In november 2018 bestaat het theatergezelschap De Komedie Compagnie exact tien jaar. “Het mag dan wel iets meer zijn,” meenden bezielers Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier. In augustus 2018 wordt hun tiende theaterseizoen alvast ingezet met een feest waarbij alle namen die meespelen in de producties van 2018-2019 bekend gemaakt worden. Vanaf 15 september toert De Komedie Compagnie rond door Vlaanderen met het eigentijdse en interactieve "De schaar erin".

De Komedie Compagnie nam regisseur Stany Crets onder de arm om in samenwerking met productiehuis Theatertainment de internationaal gelauwerde theaterkomedie "Ene gast, twee bazen" van Richard Bean naar Vlaanderen te brengen. Vandaag mag er eindelijk bekend gemaakt worden dat acteur Sven De Ridder de hoofdrol speelt in deze waanzinnige komedie. De première is op 9 november 2018. In april 2019 mag Theatertainment ook nog een derde productie aankondigen en produceren voor De Komedie Compagnie. Christophe Ameye zal "een Cooney" regisseren en deze krijgt de vlaamse titel "'t Schoon verdiep". Dirk Van Vooren is de eerste naam die onthuld wordt in deze voorjaarsproductie. Fans van een goede komedie zullen komend seizoen zeker aan hun trekken komen bij De Komedie Compagnie. 
 
“DE SCHAAR ERIN” – vanaf 15 september op reis door Vlaanderen
Wanneer in kapsalon “De Schaar Erin”, huisbazin – en tevens bekende pianiste – Isabelle Kozak, wordt vermoord, zijn alle aanwezigen op dat moment hoofdverdachte. Homofiele saloneigenaar Tony, mannen verslindende kapster Barbara, sjieke madame ‘poepie’ Delrey en foute zakenman Eddy. Een voor een uiteenlopende types en allemaal hebben ze een reden om de oude tante uit te weg ruimen. Aan de ‘inspecteur’ en zijn niet zo snuggere kompaan de taak om dit mysterie op te lossen.  

“De schaar erin” is de Vlaamse bewerking van Amerika’s langstlopende komedie “Shear Madness”. Het succes zit hem in de mix van komedie met een echte “whodunit” waarbij het publiek, op interactieve wijze, de moord mee oplost door goed te letten op alles wat zich op het podium afspeelt. Het zijn immers mogelijke aanwijzingen in de oplossing van het mysterie. Een echte succesformule. Regisseur Frank De Kaey ging hier aan de slag met o.a. een fel gesmaakte Christophe Stienlet, Dirk Van Vooren, Dirk Lavrysen, Britt Van der Borght, Patrick Onzia en Greet Rouffaer. 

“ENE GAST, TWEE BAZEN” – naar een gigantisch West-End en Broadway succes met Carpool Karaoke presentator James Corden in de hoofdrol, in Vlaanderen met Sven De Ridder als "ene gast".
Het publiek krijgt een hilarische voorstelling voorgeschoteld, gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker “Knecht van twee meesters”. Een typisch stijlvoorbeeld van de Commedia Dell ‘Arte. Het stuk speelt zich af in de vroege jaren ’60 van Antwerpen waarbij het hoofdpersonage werkt voor twee totaal verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. Wat volgt is een heerlijke komedie waarin allerlei bizarre personages opduiken. Tot grote verwarring van het hoofdpersonage, Sven De Ridder. 

In 2011 ging “One man, two guvnors” van auteur Richard Bean in première in Londen, gevolgd door een internationale tour. In 2012 kwam deze komedie ook voor het voetlicht op Broadway, opnieuw met de originele hoofdrolspeler, nl. James Corden.Theaterrecensenten waren werelwijd laaiend enthousiast over dit stuk. “One man, two guvnors” kreeg talloze nominaties en prestigieuze theaterprijzen. Een veelbelovend vooruitzicht voor het Vlaams theaterpubliek... En een uitgelezen uitdaging voor Stany Crets en De Komedie Compagnie. Zijn huidige samenwerking met Sven in "STUK ONGELUK" smaakt duidelijk naar meer, want Sven zal in "Ene gast, twee bazen" de hoofdrol spelen. De complete cast wordt in augustus bekend gemaakt. 

“'t Schoon verdiep” – een komedie van de onnavolgbare Ray Cooney vanaf 26 april 2019 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. 
Wanneer de nieuwe vrouwelijke Burgemeester van Antwerpen van plan is om de avond door te brengen met haar loverboy, een schepen van de oppositie, lopen de zaken rampzalig mis! In een suite op het schoonste verdiep van het Hilton Hotel plannen ze hun romantische date en ontdekken meteen een lijk dat vast zit onder een schuifraam. Tijd om de hulp in te roepen van haar secretaris om zich los te wringen uit deze penibele situatie. Zoniet, kan deze uitspatting wel eens haar plek kosten op ’t schoon verdiep van Antwerpen!

Ray Cooney wordt vandaag erkend als 'THE MASTER OF FARCE', hij schreef komedieklassiekers zoals “Taxi Taxi”, “Kassa Kassa” en “Jan, Pier & Pol”. De Komedie Compagnie speelde al veel successen van deze wereldwijd populaire auteur. Een ‘Cooney’ in dit jubileumseizoen kon dus onmogelijk ontbreken. Christophe Ameye staat in voor de regie. De naam van Dirk Van Vooren is al bekend. Binnenkort wordt er nog meer onthuld over deze voorstelling. 

PRAKTISCHE INFORMATIE 
DE SCHAAR ERIN - toert door Vlaanderen
Productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie - www.theatertainment.be
Auteur: Paul Pörtner
Regie: Frank De Kaey
Met: Christophe Stienlet, Dirk Van Vooren, Dirk Lavrysen, Greet Rouffaer, Britt Van der Borght en Patrick Onzia. 

Vanaf 15 september 2018 in Vlaanderen.
Volledig reisschema op www.dekomediecompagnie.be

ENE GAST, TWEE BAZEN
Productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie - www.theatertainment.be
Auteur: Richard Bean
Regie: Stany Crets
Met o.a. Sven De Ridder en een live orkest
Overige cast en creatives worden in de loop van 2018 bekend gemaakt.

Vanaf 9 november 2018 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.
Locatie: Theater Elckerlyc - Frankrijklei 85 – Antwerpen
Voorstellingen om 20u15 of om 15u15

't SCHOON VERDIEP
Productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie - www.theatertainment.be
Auteur: Ray Cooney
Regie: Christophe Ameye
Met: Dirk Van Vooren
Overige cast en creatives worden in de loop van voorjaar 2018 bekend gemaakt.

Vanaf 26 april 2019 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.
Locatie: Theater Elckerlyc - Frankrijklei 85 – Antwerpen
Voorstellingen om 20u15 of om 15u15

Tickets, info en speelkalender:
www.elckerlyc.be - 070 691 002 (max. 0,30 euro/min) 

Ook  aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei te Antwerpen
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025