Musicalnieuws.nl

De klucht Boeing Boeing bewijst tijdloos te zijn

Op maandag 23 januari 2016 ging de nieuwe versie van de klucht Boeing Boeing in premiere en MusicalNieuws was erbij.

Boeing Boeing is een toneelstuk van Marc Camoletti voor het eerst uitgevoerd op 10 december 1960 in Frankrijk. Het duurde 18 jaar voordat het stuk in Nederland op de tv te zien was met Manfred de Graaf en Rijk de Gooyer de hoofdrollen.

Het stuk kwam in het theater in Nederland terug in het theaterseizoen 2008-2009. Nu waren de hoofdrollen voor Jon van Eerd en Lone van Roosendaal. De bewerking was in handen van Jon van Eerd. Hij kreeg hiervoor speciaal toestemming van de zoon van de auteur. De productie werd genomineerd voor de Toneel Publieksprijs en ontving de Prijs van Theater de Blauwe Kei in Veghel.

Op maandag 23 januari j.l. ging de meest recente versie in première. Dit keer door het Theater van de Klucht met de regie van Paul van Ewijk. Na Jon van Eerd kreeg ook Paul Van Ewijk toestemming van de familie van de auteur om een bewerking te maken.
Bas Muijs speelt de mooie en populaire Bernard, die de tijd van zijn leven heeft met drie verschillende stewardessen uit drie verschillende landen. Als zijn oude schoolvriend Robert, gespeeld door Arijan van Bavel, langskomt, wil Bernard zijn oude vriend laten zien hoe goed hij bezig is. Maar is hij dat ook inderdaad? Kloppen zijn berekeningen wel allemaal?

Arijan van Bavel is een meester in komische timing en met aangever Bas Muijs komt hij erg sterk over. Voor ons is de ster van de show echter Marisa van Kolck als de norse huishoudster. Op heerlijke wijze laat zij zien hoe zij over de situatie denkt. De drie stewardessen zijn goed gecast. Sabine Beens zagen wij al vaak in verschillende komische rollen en ook als “de Duitse” weet zij haar stempel op de voorstelling te zetten. Als Franse Stewardess zien we de mooie Wieneke Remmers, die het hart van Bernard hoopt te raken.
Tenslotte speelt Femke van Assouw de Amerikaanse stewardess die van wanten weet en stiekem ook een eigen agenda heeft.

Na Taxi Taxi en Prettig Gestoord blijkt Boeing Boeing een waardige opvolger te zijn. De show toert tot eind maart door het land. Zorg dat je hem niet mist als je van een avond schaamteloos lachen houdt!
http://www.theatervandeklucht.nl/#speellijst

Kijk hier voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025