Musicalnieuws.nl

De Kleine Zeemeermin - Volledig gemaakt door jongeren

In de voorjaarsvakantie brengt DLZ-Theaterproducties de nieuwe sprookjesmusical ''De Kleine Zeemeermin'' op de planken. De musical gaat over Lola, de kleine zeemeermin die niets liever wil dan een leven in het bovenland. Als op een dag prins Bastiaan overboord slaat door een hevige storm, red Lola de prins en wordt ze smoorverliefd op hem. De prins wordt ook verliefd, maar niet op Lola. Hij wordt verliefd op haar stem, alleen weet hij niet dat die stem bij De Kleine Zeemeermin hoort. Hij is vastbesloten om het meisje met de stem te vinden en daarmee te gaan trouwen! Slechterik Aquarius heeft dit verhaal ook gehoord en besluit om dit feestje mooi niet door te laten gaan.

DLZ-Theaterproducties is een groep enthousiaste jongeren tussen de 13 en 21 jaar die sprookjesmusicals maken voor gezinnen die het minder breed hebben. Elk kind moet namelijk naar een musical kunnen gaan, ongeacht de financiële thuissituatie. Voor 2,50 óf 5,00 (afhankelijk van de locatie) is de voorstelling te bezoeken. Na afloop kunnen alle prinsjes en prinsesjes op de foto met de karakters, er is een verkleedwedstrijd én er is elk jaar een castalbum te koop. De opbrengsten hiervan steken de jongeren weer in hun productie voor het jaar daarop, aangezien ze alles vrijwillig produceren. Het doel is om een complete sprookjesmiddag te bezorgen!
Extra bijzonder dit jaar is dat de muziek en (lied)teksten ook zelf zijn geproduceerd. Regisseur, schrijver en componist Dave Moses heeft speciaal voor deze musical de (lied)teksten en muziek geschreven. ''Een enorme uitdaging die tienduizend keer beter heeft uitgepakt dan verwacht en gehoopt!''. Samen met Misty Haakman, Rick Bos en Renske Bakker als algemeen team wordt dit sprookje gerealiseerd. Naast deze vier jongeren, die ieder een rol hebben in het stuk, zijn de rest van de spelers ook actief betrokken bij de productie. Decor, kostuum, rekwisieten, kaartverkoop: alles wordt door de jongeren zelf gedaan. 
Op Woensdag 21 februari (Schagen), donderdag 22 februari (Medemblik) en vrijdag 23 en zaterdag 24 februari (Bovenkarspel) is deze sprookjesmusical te bewonderen. Voor kaarten kunt u naar de site van DLZ. www.dlz-theaterproducties.nl 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025