Musicalnieuws.nl

De Kernploeg levert een tweede pareltje af met She Loves Me

She Loves Me ging in 1963 in wereldpremière op Broadway en was daar én in Londen onlangs nog in zeer succesvolle revivals te zien. Op maandag 9 juli ging in Nederland deze musical in Premiére en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

She Loves Me speelt zich af ergens in Europa in het jaar 1937: Amalia (Christanne de Bruijn) en Georg (Joey Schalker) zijn collega's in een parfumeriezaak. En ze hebben een bloedhekel aan elkaar. Wat zij niet weten: is dat ze al maanden via anonieme brieven hun diepste gedachten over het leven, literatuur en muziek delen en inmidddels zijn ze heimelijk verliefd op elkaar geraakt. Maar of ze elkaar tussen het ruziën door ooit gaan herkennen als geliefden?

De Kernploeg is in 2016 opgericht door Erwin Aarts uit een grote liefde voor het Amerikaanse musicalrepertoire. De Kernploeg wil in korte series die stukken spelen die anders niet zo snel naar ons land zouden komen. Dat kunnen musicals uit het recente verleden zijn, maar ook stukken uit de Golden Age van de Amerikaanse musical (1943-1966). She Loves Me is hun tweede voorstelling en wéér hebben ze een succes in handen. Niet alleen door het verhaal wat onwijs leuk, grappig en meeslepend is, ook door de geweldig veelzijdige cast.

Joey Schalker speelde de rol van Georg Nowack, hij doet dit werkelijk fantastisch. De rol van Amalia Balash werd op prachtige wijze gebracht door Christanne de Bruijn. Met haar nummer “Een bakje Roomijs” kan ze niet alleen haar vocale kunsten laten horen ook haar komische timing komt hier goed in uit. Freek Bartels vertolkt de rol van Stephan Kodaly, in deze rol toont Freek niet alleen zijn grote talenten, maar ook zijn veelzijdigheid. Hij en zijn tegenspeelster Desi van Doeveren (in de rol van Ilona Ritter) hebben met hun nummer de lachers op de hand.
Filip Bolluyt speelt de winkeleigenaar Meneer Maraczek. Hij zet deze rol op geweldige wijze neer en weet hij makkelijk te schakelen tussen verwarde man en vrouwen liefhebber. De rol van Victor wordt gespeeld door Dennis Willekens. Dennis heeft in voorgaande producties laten zien dat hij heel veel kan. En ook in deze productie stelt hij niet teleur. Vocaal erg stabiel en ook zijn komische timing is fantastisch.
Jip Bartels speelt de jonge loopjongen Laszlo. Niet alleen is hij erg aandoenlijk met zijn herst en winter grap, ook laat hij in zijn nummer ‘Kies Mij’ zien dat hij vocaal zeker niet onder doet voor zijn iets oudere collega’s.
Danny Houtkoper speelt diverse rollen in dit stuk. Iedere keer als hij opkomt heeft hij de lachers op de hand. Zo is hij zeker een goede toevoeging aan deze getalenteerde cast.

De regie van She Loves Me van De Kernploeg is in handen van Benno Hoogveld.
Voor de vertaling waren wij vooraf wat huiverig, maar Florus van Rooijen heeft geweldig werk afgeleverd! Onze complimenten.
Het geweldige zevenkoppige live-orkest staat onder leiding van Rosite van der Woude.
Lesley Pols geeft She Loves Me vorm en Glenn Hewitt is verantwoordelijk voor de kostuumontwerpen.
Van bij de tijd passende kostuums tot ingenieus decor, alles klopt aan deze versie van She Loves Me.

De voorstelling is alleen deze week nog te zien in Dansmakers Amsterdam, een geweldige locatie aan het IJ in Amsterdam-Noord. Dit is een voorstelling die je zeker niet WILT missen! Ga dit zien!

Kijk HIER voor tickets

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Door Jennifer Hoffmann
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025