Musicalnieuws.nl

De JeugdTheaterSchool straalt in Into The Woods

Into The Woods is een combinatie van de bekende sprookjes van Assepoester, Roodkapje, Sjaak en de bonenstaak en Rapunzel. De JeugdTheaterSchool maakte haar versie van deze show die op 9 december in première ging in theater de Meerse in Hoofddorp en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Into the Woods is een musical met liedteksten en muziek van Stephen Sondheim en een script is van James Lapine. In de musical lopen verhaallijnen en personages van verschillende bekende sprookjes van de Gebroeders Grimm door elkaar.
Zij vormen samen met nieuwe elementen een verhaal over een Bakker en zijn vrouw, die een kind wensen. De Heks in het verhaal heeft echter een vloek over hen uitgesproken, waardoor ze onvruchtbaar zijn. Volgens de Heks zal de vloek pas opgeheven worden als zij in het woud vier voorwerpen verzamelen: een melkwitte koe, het vlasblonde haar, de bloedrode mantel en een glazen muiltje. Maar in het woud ontdekken zij Sjaak (van de bonenstaak), Rapunzel, Roodkapje en Assepoester die hun eigen wensen proberen te vervullen. Ze komen tot het inzicht dat het nastreven van hun wens gevolgen heeft voor de anderen en staan voor de keuze: in hoeverre is het vervullen van hun eigen wens belangrijker dan de verantwoordelijkheid voor het welzijn van anderen? En is dat waar ze zo vurig wensen wel hetgeen waar je naar op zoek bent?

Vanaf de eerste seconden merken wij dat deze groep vocaal erg sterk is. Met de moeilijke maar mooie muziek van Stephen Sondheim is dit een goede keuze geweest. Victoria Cooper die de Verteller speelt begint de show met de welbekende zin “Er was eens..”, op dat moment beginnen op verschillende plekken de sprookjes van Assepoester, Sjaak en de bonenstaak, Roodkapje en de bakker zich af te spelen. Kiki van den Wollenberg speelde de rol van Assepoester, dit deed zij fantastisch. Toen wij hoorde dat zij pas recent de rol heeft overgenomen waren wij nog meer onder de indruk. Niet alleen is zij vocaal één van de uitblinkers. Ook is haar spel en timing geweldig en zet ze Assepoester neer hoe het hoort. De Bakker en zijn vrouw werden gespeeld door Renzo Storm en Amber Leemans, beide zijn fantastische vocalisten en dit kwam in hun rollen goed naar voren. Amber had naast een prachtige stem ook nog een goede komische timing, dit was in haar solo duidelijk nodig. De Heks die de Bakker en zijn vrouw vervloekt werd door Esmee Imanse op geheel eigen wijze vertolkt. Ook zij kwam in zang goed uit de verf. Mats Hoogland kennen wij al uit andere producties en wisten dus al dat hij vocaal fantastisch is, maar ook spelmatig staat hij goed zijn mannetje. De rol van Sjaak was op zijn lijf geschreven. Ook over de overige castleden: Koen Wessels als Assepoesters prins en Wolf, Helen Boekelaar als Assepoesters moeder en Raponsel, Kirsten de Vries als Roodkapje, Isis Ramler als Sjaaks Moeder, Bram Matthiesen als Raponsels Prins en Mysterieuze man, Lillian Mearns als Assepoesters Stiefmoeder, Isis Suarez Menendez als Florinda en Grootmoeder, Monique Pastor als Lucinda en Roewe Ringenaldus als Hofmaarschalk en Lakei waren wij erg enthousiast.

Het decor van deze uitvoering was geleend van PIT Producties die met deze productie vorig jaar door het land heeft getourd. Dit was voor deze groep zeker een voordeel, want het multifunctionele decor en mooie rekwisieten brachten het stuk naar een hoger niveau. Alleen de melkwitte koe wat moeite met het doodgaan, maar dit werd goed opgelost door Victoria Cooper, Mats Hoogland en Renzo Storm die er een grappige situatie van wisten te maken.

De JeugdTheaterSchool is een Initiatief van Pier K. Een aantal van de talenten van deze groep trainen al jaren op intensieve wijze in het talentklasprogramma van Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer.
MusicalNieuws is nieuwsgierig naar de volgende productie!

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag. Deze week zullen wij een uitgebreid fotoverslag op onze facebookpagina plaatsen. Hou onze pagina in de gaten en vergeet niet onze pagina te "LIKEN".

Producties Musical 2.0 - 2024/2025