Musicalnieuws.nl

De Jeugdtheaterschool Haarlemmermeer maakt diepe indruk met Into the Woods

Kom mee het bos in en laat je betoveren door de super talenten. Dit is echt heel goed!

"Dit is echt de meest talentvolle groep die ik regisseer. Deze mensen zijn allemaal klaar voor een theateropleiding, dat is echt bijzonder!"  Regisseur Dennis ten Vergert  (van oa. Tarzan en Soldaat van Oranje) is zichtbaar trots op "zijn" jongeren tussen de 15 en de 20, die allemaal van jongs af aan bij Pier K / Dé Jeugd Theaterschool Haarlemmermeer zang, dans en acteerlessen hebben gevolgd.  Ze wagen zich aan de meest ingenieuze, interessante en complexe musical die er is : Into the Woods van Stephen Sondheim. Dat is spannend, want muzikaal vraagt dit veel van de spelers en ze zijn jong.

Maar tijdens de presentatie, enkele weken voor de uitvoering van 9 en 10 december in De Meerse in Hoofddorp, blijkt dat ten Vergert terecht trots is.  Vanaf de eerste noot en de eerst met prachtige dictie gebrachte woorden van de verteller (Victoria Cooper) nemen de spelers je mee het bos in.  Assepoester (Kiki van den Wollenberg) zingt moeiteloos de ingewikkelde solo's,  de stiefzusters (Isis Suarez Memendez, Monique Pastor)  en de stiefmoeder (Lilian Mearns) zijn overtuigend akelig en superstrak,  Sjaak (Mats Hoogland) die zijn liefste Witje moet afstaan wil je absoluut knuffelen en blijven luisteren naar zijn mooie stem,  zijn moeder (Isis Ramler)  wil je troosten in haar overtuigende wanhoop,  de heks (Esmee Imanse)  is imposant, indrukwekkend en prachtig, de chemie tussen de bakker  (Renzo Storm ) en zijn vrouw  (Amber Leemans) overtuigend en heerlijk. Roodkapje (Kirsten de Vries)  en de Wolf  (Koen Wessels) glorieren in prachtig samenspel.  Je vergeet dat je naar jongeren kijkt (behalve bovengenoemden ook Helen Boekelaar (Raponsel) , Bram Matthiesen (mysterieuze man en prins), Roewe Ringenaldus (Lakei)) en als je je het realiseert maakt dat het alleen maar mooier.

Zangdocent  Barbara en dansdocent Roxy zijn streng maar bezielend. En die bezieling kun je voelen. Ze kennen deze jongeren al jaren en zetten samen met Liselotte Hesp in op het uitdagen en naar een hoger niveau tillen van hun leerlingen. Dat dat vruchten af werkt moge duidelijk zijn: leerlingen stromen in in musicalopleidingen en spelen in professionele producties.

Wat het nog indrukwekkender maakt is dat sommige rollen kort geleden nog gewisseld zijn omdat een aantal leerlingen de drukte van een productie school niet meer kon combineren. Tijdens de presentatie merk je daar niets van. Complimenten aan Kiki, Isis R., Monique, Lilian, Helen, Roewe en Bram. Dit is een productie die staat.
En misschien wel het mooiste is de mengeling van trots op elkaar en zelfkritiek van de spelers. Het moet van henzelf altijd nog beter, nog strakker, nog makkelijker. Totdat de laatste noot op 10 december gezongen is zijn ze alert op wat ze aan het doen zijn en voelen ze zich verantwoordelijk.

Into the Woods gaat over fases in een leven, over lang en gelukkig en dan daarna, over volwassen willen worden, en hoe dat soms tegenvalt, en hoe dat dan afloopt.

Hoe deze uitvoering afloopt weten we alvast: Laaiend enthousiast publiek dat de spelers diep in het hart sluit. Omdat het één grote coming of age is.  Allemaal nog net op of net niet meer op de middelbare school staan ze allemaal op een keerpunt en laten hier de ontroerende mix van jeugd en volwassenheid zien die je raakt in je hart met loepzuivere zang en indrukwekkend spel.

Koop nu je kaartjes voor het te laat is. Een voorstelling waar je je nu al op kunt gaan verheugen!
Kaartjes verkrijgbaar via : https://www.demeerse.nl/zoeken/?zoekwaarde=into+the+woods

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Door: Elise Kant

Producties Musical 2.0 - 2024/2025