Musicalnieuws.nl

De hitte van ‘Carmen La Cubana’ verwarmt je hart

Na het gigantische succes van Carmen La Cubana in Engeland, Duitsland en Frankrijk, is deze opzwepende voorstelling nu ook te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam en MusicalNieuws zag de show op 29 januari 2019.

Alles wordt in het Spaans gezongen, en hoe. Elke noot is raak en spatzuiver. De prachtige muziek van de live band dwingt je op momenten bijna uit je stoel op te staan om gaan mee te dansen. Op andere momenten, waar de gevoelige langzamere nummers gezongen worden, wordt je adem weggenomen. Zo goed. Tot in zoveel perfectie klopt alles, niet alleen in zang, ook elke beweging van de heftige indrukwekkende dansen kloppen en zijn een feest om naar te kijken. Elke draaiende jurk, elke pas, elke sprong, elke beweging gaat foutloos en alles lijkt te kloppen aan deze geweldige musical. Het is werkelijk fenomenaal. Alles is strak en zit als een zwitsers zakmes in elkaar. Niet alleen zang en dans. Elke speler heeft een uitzonderlijke présence, waardoor ook in de scènes waar niet gedanst wordt, er overal op het toneel iets is om naar te kijken. Een kleurrijk verhaal vol spanning, passie en liefde. Allemaal voelbaar in de zaal.

Elke scène loopt vlekkeloos over als een goed geoliede machine. Het prachtige gigantische decor functioneert fantastisch als allerlei verschillende plekken, binnen en buiten, zonder gigantische decorwisselingen. Dat is heel fijne rust, in de verder zo spectaculaire show. Niet alleen het decor is beeldschoon, ook de kostuums zijn fantastisch en kleurrijk, en past perfect in het verhaal van Carmen.

Deze voorstelling is in zo verbazingwekkend goed. Als je echt iets moois wil zien, onthou jezelf dan niet om naar DeLaMar te gaan om deze voorstelling te zien!

Tot en met 10 febuari exclusief in het Delamar Theater. Kijk HIER voor kaarten

Door Mats Hoogland

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025