Musicalnieuws.nl

De griezelige hond die licht gaf is helemaal niet zo griezelig

In de nieuwste theatervoorstelling van Kim van Zeben brengt zij een hond tot leven in een griezelige komedie voor iedereen van 6 jaar en ouder.

Kim van Zeben hebben wij al in diverse producties mogen zien en steeds weer weet zij ons te verrassen. Zo ook in “De hond die licht gaf”. Hoe zij de poppen tot leven brengt met steeds andere stemmetjes is heel bijzonder en erg indrukwekkend.

Het verhaal gaat over Victoria. Victoria’s vader was een uitvinder en Victoria wil graag in zijn voetstappen treden. Helaas is haar vader er niet meer en daarom woont ze bij haar tante Angina. Haar tante vindt alles tante troep, maar van die “troep” maakt zij weer mooie dingen. Als ze het boekt vindt over Frankenstein vraagt zich af of het echt mogelijk is om een dood mens of dier weer tot leven te wekken. Na het overlijden van haar ouders heeft ze alleen nog haar hond Tosti, maar als die dan bij een noodlottig ongeval om het leven komt wil ze toch de uitdaging aangaan om hem tot leven te wekken. Haar Mexicaanse buurjongen vertelt haar over het feest Dia de los Muertos (de Dag van de Doden) dat in Mexico gevierd wordt. Dit is een herdenkingsdag waarbij iedereen zich verkleed als skelet en dicht bij hun overleden geliefden willen komen. Deze dag heeft iets magisch en ook voor Victoria die haar Tosti weer tot leven wilt wekken.

In deze show zien we Kim zoals we haar graag zien en horen: als allerlei personages en met verschillende poppen, maar ook vocaal kan ze haar kwaliteiten laten horen. Kim wordt in de voorstelling bijgestaan door gitarist Timon Koomen en jong multi-talent Adrian. Waarbij Adrian ook regelmatig helpt met het poppenspel en Timon de muzikale begeleiding voor zijn rekening neemt.
 
Na de spannende voorstelling neemt Kim, met hulp van Tom en Adrian de tijd om alle vragen van het publiek te beantwoorden, want het werd toch best spannend.
Want hoe kan het dat de Tosti ineens zo eng was?! Kim legt uit dat er 2 Tosti’s zijn en laat deze ook gewoon zien. Zodat iedereen weet dat het helemaal niet zo eng is als dat het leek.
 
De hond die licht gaf is een coproductie van MaxTak en Kim van Zeben Theaterproducties. Marije Gubbels tekent voor regie, script en liedteksten. De poppen in de voorstelling zijn gemaakt door Servaes Nelissen, het decor is ontworpen door Marlies Schot, kostuums en pruiken door Sanne Oostervink en de muziek is gecomponeerd door Jan en Keez Groenteman.
 
De hond die licht gaf toert door het hele land is een aanrader voor iedereen van 6 jaar en ouder. Voor de actuele speellijst en meer informatie, zie: www.maxtak.nl