Musicalnieuws.nl

De geweldige Dragan Bakema maakt van Taste een bijzondere ervaring

Op 9 oktober ging Taste in première en werd enthousiast ontvangen. MusicalNieuws mocht de voorstelling een maand later zien in de Amsterdome en is net zo enthousiast!

De Amsterdome is een unieke locatie en is geheel aangepast om de bijzondere theatervoorstelling TASTE te huisvesten. Taste is niet zomaar een theatervoorstelling, maar een 360 graden theaterbeleving waarbij elk zintuig wordt geprikkeld.
Dragan Bakema speelt de rol van Sterrenchef Jonathan Kelvin. Jonathan krijgt zijn eerste Michelen ster met zijn signature dish: zijn “Sophie”. Sophie is een heerlijk aardappel gerecht wat bestaat uit vier lagen. Na de manier waarop Dragan de Sophie presenteert zul je nooit meer normaal naar een aardappel kunnen kijken, ,want ieder bintje zou een Sophie kunnen worden.
Nadat Jonathan zijn derde ster heeft weten te bemachtigen raakt hij zijn smaak kwijt. Dit is uiteraard desastreus voor een sterrenchef en daardoor draait hij volledig door.
Dit wordt erg duidelijk gemaakt met indrukwekkende videobeelden, waarbij een drietal muzikanten de prachtige muzikale ondersteuning voor hun rekening nemen.
 
Het is indrukwekkend hoe Dragan Bakema in een monoloog van 2 uur(!) de aandacht volledig van alle aanwezigen weet vast te houden. Het publiek hangt vanaf de eerste tot laatste minuut aan zijn lip. Als Jonathan vertelt Dragan het verhaal, terwijl hij aan het koken is en zijn Sophie maakt. Ook worden er enkele “Mindfucks” door hem uitgevoerd.
Dit maakt deze voorstelling aan alle kanten uniek, want letterlijk alle zintuigen worden geprikkeld. Beelden, geluiden, geuren, tast en ook de smaak wordt geprikkeld, omdat er tijdens de voorstelling diverse gerechtjes worden uitgedeeld. Dit zijn geen gehele gerechten, maar kleine voorproefjes gemaakt door de alom bekende drie sterren chef: Jacob Jan Boerma.
 
Producent Guirec van Slingelandt heeft hiervoor ook meegeholpen met de ontwikkeling van de succesvolle musical Soldaat van Oranje en is altijd te porren voor speciale projecten.
Verdere creatives zijn Ola Mafaalani (regie), Michiel Stroink (script), Joep Beving (muziek) en Victor Mids (neuro magical consultant).
De theaterbeleving Taste is te combineren met een driegangen diner vooraf in het restaurant The Lab wat zich ook in de Amsterdome bevind.

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk HIER voor meer informatie over TASTE

Producties Musical 2.0 - 2024/2025