Musicalnieuws.nl

De geoliede Grease-machine is aangekomen in Vlaanderen!

Na de tour door Nederland is de cast van Grease aangekomen in Vlaanderen en wordt de cast nu versterkt met Matthew Michel, Helle Vanderheyden, Jo Hens en Charlotte Campion.

Grease vertelt het verhaal over tieners Danny (Matthew Michel) en Sandy (Helle Vanderheyden) die samen een romantische zomer hebben beleefd. Maar nu het nieuwe schooljaar weer begint, laten de stoere Danny en de brave Sandy hun ware gevoelens niet zien in het bijzijn van hun vriendengroepen; de Pink Ladies (Charlotte Campion, Joke van Robbroeck, Renee de Gruijl en Eva ten Hoor) en de T-Birds (Jo Hens, Joey Ferre, Martijn Vogel en Thijs Snoek). Dat zorgt uiteraard voor de nodige teleurstellingen, twijfels en andere liefdesperikelen. Een danswedstrijd brengt de twee geliefden weer samen, maar niet voor lang. Dan verandert Sandy van een schoolmeisje in een sexy vamp…

De hitfilm uit 1978 met in de hoofdrollen John Travolta en Olivia Newton-John is wereldwijd door miljoenen bekeken en is tot op de dag van vandaag nog steeds erg populair.
De show trekt daarom nog steeds volle zalen en de Nederlandse cast is geweldig op elkaar ingespeeld. De vier Vlamingen moesten daarom op een rijdende trein proberen te springen, maar dat doen ze geweldig. Het is absoluut niet te merken dat ze er niet van het begin af bij hebben gezeten. 
Matthew trekt met zn donkere kuif vanaf het eerste moment de aandacht. Zoals wij van eerdere rollen van Matthew gewend zijn, is deze Danny Zuko van hoog niveau. Danny zoals hij bedoeld is: knappe verschijning, die heerlijk klinkt qua zang en lekker beweegt.
Helle is een heerlijke Sandy, zowel als naïeve “Sandra-Dee” als uitdagende Sandy is zij erg overtuigend.
Jo heeft de moeilijke taak om de rol van Kenickie op zich te nemen, maar hij doet het toch maar even! Tenslotte Charlotte…. Deze dame mag dan wel klein zijn van postuur, maar wat een ongelofelijke grote en krachtige stem komt er uit deze dame!

De Nederlandse cast klopt ook helemaal, maar sommige moeten echt even met naam genoemd worden. Zo valt Joke van Robbroeck gelijk op, want ondanks dat zij de rol al maanden in het Nederlands speelt, heeft zij in Vlaanderen het Nederlands ingeruild voor haar eigen Vlaamse taal en tongval. De rol van Vince Fontain werd bij de Vlaamse première door Yoran de Bont gespeeld en hij deed dit met verve!
Last but not least moeten wij Jip Bartels toch nog even complimenteren. Hij heeft een redelijk kleine rol, maar weet deze rol echt indrukwekkend in te vullen. Het is ons echt een raadsel waarom deze jongen niet was genomineerd voor een musicalaward in Nederland dit jaar!

Grease is nog tot en met 13 maart in Antwerpen en 15 en 16 april in Gent te zien! 

 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025