Musicalnieuws.nl

De eindhalte voor Judas TheaterProducties na 15 jaar

Op 24 juni 2022 ontving het musicalgezelschap Judas TheaterProducties het bericht dat het geen werkingssubsidies zal ontvangen van de Vlaamse Overheid. Eerder dit jaar mocht het gezelschap nochtans een projectsubsidie ontvangen voor de herneming van “Josephine B.” die op 6 oktober 2022 in première zal gaan

De afgelopen 15 jaar bracht Judas fel gesmaakte musicalcreaties op de planken, waaronder “Ganesha – Een perfecte god”, “Lelies”, “Pauline & Paulette”, “De Muze van Rubens”, “De Rozenoorlog”, “Goodbye, Norma Jeane” en “Iedereen Beroemd”. Het gezelschap won in totaal 14 Vlaamse Musical Prijzen, bood steevast kansen aan jong talent en de komende seizoenen zullen producties als “Goodbye, Norma Jeane”, “De Rozenoorlog” en “Josephine B.” te zien zijn in meer dan 10 landen.
 
Het is heel jammer dat er in het gesubsidieerde Vlaamse kunstenveld geen ruimte meer is voor het musicalgenre. Nochtans werd Judas in het verleden al 4 maal beloond met een projectsubsidie en werden ze structureel ondersteund tussen 2013 en 2016.  
Desondanks een sterk dossier en de algemene waardering voor het gezelschap, kon Judas de commissie muziektheater niet overtuigen en was het slotadvies negatief. Vlaams minister Jambon volgde het negatieve advies van de commissie.
 
De eindhalte
Daarom heeft het gezelschap beslist dat de productie “Josephine B.” de allerlaatste Judas-musical zal worden. Op 8 december 2022 wordt de laatste voorstelling van “Josephine B.” gespeeld en op die dag valt het doek onherroepelijk.
Er zullen vanaf dan geen nieuwe producties meer gemaakt worden. Wel zet Judas zijn internationaal parcours verder.
 
De artistieke kern van Judas heeft altijd met de grootste zorg en liefde voor het genre originele musicalproducties ontwikkeld. De eindhalte van Judas hoeft hoegenaamd niet te betekenen dat er geen ruimte meer is voor originele, kleinschalige, artistiek hoogstaande musicalcreaties en de huidige artistieke kern zal elk waardevol initiatief blijven stimuleren.
 
Josephine B.
“Josephine B.” met in de hoofdrollen Sandrine, Kobe Van Herwegen, Matthew Michel en Juan Gerlo is te zien vanaf 1 oktober 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater en op tournee door Vlaanderen.
 
Meer info: www.judas.be
 
 
JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE - een gloednieuwe creatie over het leven van Josephine Baker.
 
Josephine B. vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse? Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse Verzet. Evenzeer gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren. Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar eigen turbulente leven.
 
PRAKTISCHE INFO - JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE
JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE is te zien van 6 oktober tot en met 6 november 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

PRODUCENT: JUDAS THEATERPRODUCTIES

CAST
Sandrine Van Handenhoven als Josephine Baker
Kobe Van Herwegen als Jo Bouillon
Matthew Michel als Pepito Abatino
Juan Gerlo als Paul Collin
Bob van de Weijdeven als Jacques Abtey
Victor Marinus als Walter Winchell
Leo-Alexander Hewitt als Martin Luther King
Ian Schelfaut - ensemble
Victor Lammertijn - ensemble
 
VOORSTELLINGEN
Try-outs: 1 en 5 oktober om 20u00 en 2 oktober om 15u00
Première: 6 oktober 2022 om 20u00
Voorstellingen: 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 oktober en 3, 4, 5 november 2022 om 20u00

9, 16, 23, 30 oktober en 6 november 2022 om 15u00

Schoolvoorstellingen: 20 en 21 oktober 2022 om 13u30, opties op 27 en 28 oktober 2022

RESERVEREN & TICKETS
070 / 246 036 – www.judas.be
Tickets try-out: €25,00
Tickets parterre: €34,00
Tickets balkon: €29,00
VIP-tickets: €44,00 (drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen in de zaal, programma)

TOURNEE
Tussen 7 november en 18 december 2022 trekt "Josephine B." op tournee langs enkele culturele centra doorheen Vlaanderen. De exacte data en locaties worden later bekendgemaakt... Voor info en boekingen: info@garifuna.be
RESERVEREN & TICKETS 070 / 246 036 – www.judas.be
Tickets try-out: €25,00
Tickets parterre: €34,00
Tickets balkon: €29,00
VIP-tickets: €44,00 (drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen in de zaal, programma)