Musicalnieuws.nl

De duistere kant van onschuldige Carrie door IPA

Het is inmiddels alweer twee weken geleden dat de cast van IPA Producties de musical Carrie speelde in het Cultuurhuys de Kroon in Waddinxveen, maar deze show verdient het om alsnog een recensie te krijgen, want ja, zo goed was deze cast en show!

De horrormusical, gebaseerd op de klassieker van schrijver Stephen King, volgt studente Carrie die op school gepest wordt. Thuis vindt ze geen steun. Carrie's zwaar religieuze moeder eist van haar dochter dat ze net zo toegewijd is aan het geloof als zijzelf. Dan ontdekt Carrie haar telekinetische krachten en slaan alle stoppen door.

De indrukwekkende versie van IPA Producties werd geleid door Thijs Snoek en Luc Scholtze. De regie was subtiel en krachtig en wist de spanning perfect op te bouwen.

In de rol van Carrie zien wij Sigrid van Setten die deze zeer complexe rol zowel bijzonder krachtig als ontroerend weet neer te zetten. Als grijze muis weet ze ons hart te stelen met haar spel en zang, maar als ze dan naar de “Prom” gaat, zien wij ook hoe knap deze grijze muis eigenlijk is! Van Estra van Nieuwkoop wisten wij natuurlijk al hoe goed ze is, maar als de moeder van Carrie (Margeret White) weet ze ons toch nog even te verrassen.

Ook Valerie van Reeuwijk en Joey de Boer, in hun rollen van Sue Snell en Tommy Ross, ontroeren en pakken je met hun sterke spel en stem. Eigenlijk moeten we alle namen noemen, want wat een geweldige groep en wat leveren ze stuk voor stuk een sterke prestatie. Dus Lucia Talamoni, Mats de Winter, Jamie van de Broeck, Izaäk Clarisse, Glenn de Roos, Nienke Roelofs, Jarmo van Zantwijk, Roos de Kluis, Simone Ottelé en Karlijn Dijkstra: CHAPEAU!!

IPA laat de veelzijdigheid zien, want ook het in april gespeelde Joseph and the amazing technicolor dreamcoat, was een lust voor het oog en oor. Wij kunnen niet wachten tot de volgende productie en zullen daar graag weer naar gaan kijken!

Kijk op onze facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag van de show
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025