Musicalnieuws.nl

De Duik: eerste voorstelling van het nieuwe seizoen van Hofplein Rotterdam

Het afgelopen weekend was het weer premièreweekend in het Hofpleintheater in Rotterdam. Daar ging de nieuwe voorstelling “De Duik” tweemaal in première. “De Duik” is gebaseerd op het door Lemniscaat uitgegeven boek van Sjoerd Kuyper en is daarme het tweede boek van zijn hand – na Hotel de grote L – dat in een toneelbewerking bij het Hofpleintheater wordt vertoond.

Het verhaal van “De Duik” speelt zich af op Curaçao. In de hoofdstad Willemstad vind je een oude brug met een geheim: de Pontjesbrug. Wie onder de brug door zwemt belandt in het verleden. Roly leert van zijn Curaçaose vader over het geheim van de Pontjesbrug, maar mag er niemand iets over vertellen - zelfs zijn grote liefde Mila niet. Met zijn vader maakt Roly verschillende reizen naar het verleden. Maar op een avond gaat Roly's vader alleen, en komt niet meer terug. De moeder van Roly is woedend. Ze denkt dat haar man haar heeft verlaten en ze reist met Roly terug naar Nederland. Maar wie moet Roly's vader nu redden? Wie haalt hem uit het verleden? Roly ziet maar één uitweg. Zijn grote geheim delen met Mila.
 
De regie van deze voorstelling is van de hand van Jaco van der Moolen. Speciaal voor deze voorstelling maakte Gerben Agterberg prachtige animaties die op drie schermen het toneelbeeld versterken. De voorstelling wordt gespeeld door twee casts van ongeveer 30 spelers.
 
MusicalNieuws was aanwezig bij de generale repetitie op donderdag 28 september (Cast A). Kijk HIER voor ons fotoverslag. Wil je meer zien van “De Duik”? Hou dan onze facebook pagina in de gaten, waar we binnenkort meer foto's zullen plaatsen.
 
Meer informatie over “De Duik”, ook over de kaartverkoop, kun je vinden op https://hofpleintheater.nl/

Producties Musical 2.0 - 2024/2025