Musicalnieuws.nl

De drie biggetjes en het wolfspak

ZOMERS THEATER IN DE OPENLUCHT De Toneelmakerij presenteert: De drie biggetjes en het wolfspak, dé familievoorstelling van deze zomer. Op 10 juli gaat de voorstelling voor iedereen van vier jaar en ouder in première in het Amsterdamse Bostheater en speelt daar vier weken, in totaal 40 keer.  Acteurs Wart Kamps, Yamill Jones en Jip Smit tekenen voor de rollen van de biggetjes, Timothy de Gilde regisseert de tekst van Joachim Robbrecht. 

Weet u nog hoe het sprookje gaat? In De drie biggetjes en het wolfspak proberen de drie biggen Knor, Knar en Krul koste wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven.
De broers en zus hebben al snel een eigen gepeperde mening over wat er moet gebeuren en hoe. Zo wil de een solo gaan en de ander La Famiglia bij elkaar houden. De knorrige sneren, krulstaartige debatten en ruzies vol nooit eerder gehoorde woorden vliegen over en weer. En dat alles onder de voortdurende dreiging van wolvengehuil in het Amsterdamse Bos.
De drie biggetjes en het wolfspak is een vrolijke familievoorstelling vol prangende levensvragen met veel dans, muziek en verkleedpartijen.
 
‘Ik wil me eigen leven leven in de grote modderpoel die die wereld is.’ 
 
Het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-age verhaal voor de allerjongsten. Hoe overleef je als je moeder je zomaar het huis uitzet? Kies je voor de collectieve aanpak of ga je voor het individu? Hoe overwin je angst? Wanneer vertrouw je iemand? En als iedereen zijn eigen verhaal vertelt, hoe weet je dan wat waar is? Clownesk en absurdistisch theater met een snufje satire.
Regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht tekenen voor een voorstelling vol varkenshumor. Het duo maakte eerder furore met GTA V. Met Bromance vielen ze in binnen- en buitenland in de prijzen. Hun King Oeboe speelde zowel scholen als Museumnacht Amsterdam plat.
 
Credits
tekst Joachim Robbrecht i.s.m. Artun Alaska Arasli regie Timothy de Gilde choreografie Dalton Jansen dramaturgie Paulien Geerlings scenografie Julian Maiwald, Janne Sterke muziek Bart Rijnink kostuums Sabine Staartjes spel Yamill Jones, Wart Kamps, Jip Smit

Producties Musical 2.0 - 2024/2025