Musicalnieuws.nl

De drie biggetjes en het wolfspak is dé must-see familievoorstelling van het seizoen

Iedereen kent het sprookje van de drie biggetje. In "De drie biggetjes en het wolfspak" proberen de drie biggen Knor, Knar en Krul koste wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven. Met deze productie staat de Toneelmakerij deze zomer in het Amsterdamse Bostheater. Op zaterdag 10 juli beleefde deze biggen hun Première en MusicalNieuws was erbij

Op drie elektrische stepjes maken Yamill Jones, Wart Kamps en Jip Smit als Krul, Knor en Knar hun entree. De altijd hilarische Wart Kamps als de oudste big Knor is een echte professional op het komische gebied. Iets wat hij in deze rol ook zeker mag laten zien. De talentvolle Jip Smit als het middelste biggetje Knar is een onwijs sterke en innemende speler die ook nog beschikt over een zuivere zangstem. Als het jongste biggetje Knor zien we de getalenteerde Yamill Jones, zijn spel is heerlijk om naar te kijken en ook beweegt hij geweldig. Deze drie spelers weten ieder hun momentje te pakken om het publiek in te palmen. De grapjes en taal van de biggetjes is een leuke toevoeging en werkt erg goed. 

Het verhaal van het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-age verhaal voor de allerjongsten. Hoe overleef je als je moeder je zomaar het huis uitzet? Hoe overwin je angst? Wanneer vertrouw je iemand? En als iedereen zijn eigen verhaal vertelt, hoe weet je dan wat waar is?
De broers en zus hebben al snel een eigen gepeperde mening over wat er moet gebeuren en hoe. Zo wil de een solo gaan en de ander La Famiglia bij elkaar houden. De knorrige sneren, krulstaartige debatten en ruzies vol nooit eerder gehoorde woorden vliegen over en weer. En dat alles onder de voortdurende dreiging van wolvengehuil.  

Regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht tekende voor een voorstelling vol varkenshumor. De leuke en slimme choreo’s zijn in handen van Dalton Jansen. En de komische en leuke muziek is gemaakt door de getalenteerde Bart Rijnink.

De drie biggetjes en het wolfspak is nog tot 21 augustus te zien in het Bostheater in Amsterdam en is een must-see voor het hele gezin.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025