Musicalnieuws.nl

David Bowie’s Lazarus in 2020 naar Martiniplaza

Lazarus, het laatste meesterwerk van popster, kunstenaar, stijlicoon en fenomeen David Bowie, is in mei 2020 te zien in Bowiestad Groningen. Aanvankelijk zou Lazarus tot eind december alleen te zien zijn in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De belangstelling is zó enorm, dat deze bijzondere voorstelling met drie maanden is verlengd in Amsterdam en exclusief nu ook voor Noord-Nederland te zien is in het theater van MartiniPlaza.

David Bowie’s laatste, meeslepende meesterwerk
In december 2015 beleefde de ongeneeslijk zieke Bowie de première van het stuk, een maand later overleed hij. Lazarus is zijn testament, zijn muzikale totaalkunstwerk. Het muziekblad Rolling Stone bejubelde Lazarus als “Wild, fantastical, eye-popping. A surrealistic tour de force.”
 
Lazarus is must see theater. Een mysterieuze, aangrijpende emotionele rollercoaster. Anders dan alles wat je ooit zag. In de productie ontmoeten we Bowie’s alter ego, Thomas Newton (Gijs Naber), die ons meeneemt door zijn leven, dromen en obsessies. Een reis die wordt omlijst door hits als ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘Heroes’ en ‘This is not America’. Ook hoor je het nummer ‘Lazarus’, dat op Bowie’s allerlaatste album Blackstar is uitgebracht.
Samen met Ivo van Hove
Lazarus is dé kans om de scheppende kracht van deze fascinerende artiest te zien, te horen en te voelen. Bowie creëerde het stuk samen met Ivo van Hove. Van Hove, regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam, maakte over de hele wereld alom geprezen voorstellingen met topacteurs als Jude Law en Bryan Cranston.
 
Lazarus wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in samenwerking met Robert Fox en Jones/Tintoretto Entertainment en The New York Theatre Workshop. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “David Bowie is en blijft een fenomeen. Vooraf was ik benieuwd of het Nederlandse publiek deze voorstelling zou omarmen, dat de reacties zo overweldigend zouden zijn, had ik nooit kunnen bedenken. Ik ben echt overvallen door de enorme belangstelling. Er is sprake van een ware run op de kaarten. Door het verlengen van de speelperiode krijgen nog meer mensen de kans om David Bowie’s laatste meesterwerk te zien”.
 
Willem de Kok, directeur MartiniPlaza: “We zijn ongelooflijk trots dat Lazarus naar ‘Bowie-stad’ Groningen komt. De voorstelling komt exclusief naar het noorden. Als David Bowie-fan kijk ik er enorm naar uit om één van zijn grootste meesterwerken in MartiniPlaza te zien.”
 
Ook Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, is verheugd over de komst van Lazarus: “Vier jaar geleden was de grote tentoonstelling over David Bowie te zien in het Groninger Museum. Toen voltooide hij de musical Lazarus en kon nog net voor zijn overlijden de première in New York bijwonen. Dat Lazarus naar Groningen komt, maakt de cirkel rond.”
 
Lazarus is van 13 tot en met 31 mei 2020 te zien in MartiniPlaza. De kaartverkoop start dinsdag 18 juni om 10.00 uur via www.martiniplaza.nl.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025