Musicalnieuws.nl

Dat geschiedenis erg leuk kan zijn, wordt bewezen door Willem Junior

In Willem Junior reizen twee nieuwsgierige jongens via een magische app terug in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en waar ze de mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Op zondag 7 november beleefde de voorstelling Willem Junior zijn première in Theater de Speeldoos in Baarn en MusicalNieuws ging met ze mee naar het verleden.

Willem en Jan willen naar het Nederlands Elftal gaan kijken, maar plotseling verschijnt er een nieuwe app op de tablet van Jan en belanden ze ineens het jaar 1544. In de tijd dat Willem van Oranje nog Willem van Nassau heette en bijna heel Europa nog bij Spanje hoorde. Jan en Willen vertellen aan de hand van grappige anekdotes en verschillende typetjes een boeiende geschiedenisles die heel grappig en luchtig wordt gebracht.

De cast, bestaande uit Luuk Haaze als Willem van Oranje en Merijn Oerlemans als Jan, krijgen het door hun enthousiasme en humor voor elkaar om het om het publiek van de eerste tot laatste seconde te boeien en ondertussen ook nog eens de geschiedenis van onze vader des vaderland Willem van Oranje over te brengen. Aan de hand van paspoppen en verkleedspullen kunnen ze meerdere karakters tot de leven brengen. Ook het decor is slim gekozen en helpt duidelijk te maken wie-wat is.

Beiden spelen geweldig en ook hun stemmen zijn erg prettig om naar te luisteren. Ondanks dat deze productie door 2 acteurs wordt gespeeld, maken Jeroen Sigterman, Thijmen de Koeijer en Sem van der Hijden ook deel uit van de cast. De vijf acteurs spelen afwisselend de rollen in de tour.

STENT Producties maakt met Willem Junior zijn educatieve debuut. Hun eerste voorstelling gericht op kinderen wordt met open armen ontvangen. De voorstelling is erg educatief zonder aan te voelen als een school-les. Willem Junior is een energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten. Willem Junior toert nog tot en met Mei 2022 door heel Nederland. Kijk HIER voor de speellijst
 
Kijk HIER voor ons fotoverslag 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025