Musicalnieuws.nl

Daphne Wellens, Hilde Vanwesepoel en Nordin De Moor schitteren deze zomer naast Michiel De Meyer in de musical Singin' in the Rain

Festivaria maakte de hoofdcast van de musical SINGIN' IN THE RAIN bekend, het zomerse openluchtspektakel op het Donkmeer in Berlare

In de zomer van 2022  wordt het Donkmeer in Berlare de setting voor een legendarisch musicalspektakel: SINGIN' IN THE RAIN. Regisseur Bruno Van Heystraeten stelde vandaag zijn creatieve team en de hoofdcast voor aan de verzamelde pers. Naast Michiel De Meyer zullen Daphne Wellens (recent nog te zien op Netflix in de serie Keizersvrouwen en als Violet in de 'Streamz originals'-reeks F*** You Very Very Much'), Hilde Van Wesepoel (bij het grote publiek vooral bekend als Linda in de VTM-serie Familie) en Nordin De Moor (Vlaamse musicalster in o.m. Chaplin, Titanic The Musical en binnenkort ook in Charlie & The Chocolate Factory) de gigantische scène van deze openluchtmusical van Festivaria onveilig maken. Bruno Van Heystraeten vertelde ook iets meer over het concept van de musical en liet Marnik Baert toelichten hoe de scène en het decor er zullen uitzien. SINGIN' IN THE RAIN gaat in première op 19 augustus en is te zien tot en met 3 september 2022.Festivaria is niet aan zijn proefstuk toe, en brengt om de twee jaar een groots musicalspektakel tot leven op het Donkmeer. De laatste editie in 2019 met TITANIC THE MUSICAL was al uitverkocht voor de voorstelling in première ging. De reden is niet ver te zoeken. Dit wil het publiek niet missen... Festivaria pakt steeds uit met een schitterend decor, de mooiste kostuums, een spetterende hoofdcast en 100 personen op de scène. Achter de scène mag men ook nog eens rekenen op dubbel zoveel vrijwillige handen.

 
 
 
 
  
REGISSEUR BRUNO VAN HEYSTRAETEN MAG REKENEN OP EEN TOPCAST, HIER LEER JE ZE ALVAST WAT BETER KENNEN. 


DAPHNE WELLENS ALS KATHY SELDEN

Daphne Wellens (1988) studeerde in 2014 af als actrice aan de Toneelacademie van Maastricht. Daarvoor was ze al te zien in onder meer Spring op Ketnet en ‘De Rodenburgs’ op VTM. Tijdens haar opleiding ontwikkelde ze een grote liefde voor het theater, en sinds haar afstuderen speelde ze in verschillende voorstellingen in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk bij onder meer ‘Het paleis’, ‘Toneelgroep Maastricht’ en Compagnie Marius.
Ook film is en blijft een grote liefde van Daphne. Ze speelde ‘Hannah’ in de langspeelfilm ‘Charlie en Hannah gaan uit’ van Bert Scholiers, en ze was onder meer te zien in Marc Punts ‘Pippa’ en in de Nederlandse historische prent ‘Redbad’. Op televisie kon je Daphne naast verscheidene gastrollen, de laatste jaren aan het werk zien als ‘Marieke’ in de Nederlandse serie ‘Keizersvrouwen’, als ‘Julie’ in ‘Fairtrade’ op Streamz en VTM en als Violet in de ‘Streamz orginals’-reeks ‘F*** You Very Very Much’ van Bert Scholiers. Die laatste serie ontwikkelde ze mee met Scholiers en Malin Sarah Gozin, en speelde ze aan de zijde van haar beste vriendinnen.
In de zomer van 2021 schreef en regisseerde Daphne haar eerste eigen kortfilm ‘Jan en Kelly, en alles daartussen’. Voor ’40-45’ keerde Daphne terug naar een oude liefde; de musical. Daphne speelde als 12-jarige mee in de STUDIO 100 musical ‘Pinokkio’, en danste en zong jarenlang bij onder meer Samson en Gert.HILDE VANWESEPOEL ALS LINA LAMONT


Hilde Van Wesepoel studeerde af aan het Conservatorium van Brussel, in de afdeling Theatermusical en volgde les bij Marie Hammond in Londen. In 1990 debuteerde ze op de theaterplanken in Ghetto. Ze speelde mee in Nonsens, Stilte aub, Eens katholiek, Amadeus, Allo Allo, Thee met honing of citroen, Ons kent Ons, Calendar Girls, Moord op de Orient Express, De Collega’s, Stilte we draaien en vele andere theaterproducties. Sinds 1995 schittert Hilde ook in de musicalwereld. Je zag haar aan haar aan het werk als Eliza in My Fair Lady, Cosette in Les Misérables, Guinevere in Camelot en Tuptim in The King and I. Ze speelde ook in Company, Into the Woods, Follies, Zaad van Satan, Chaplin, De Kleine Zeemeermin, Jesus Christ Superstar en veel andere producties.
Op televisie speelde ze in series zoals Hotel Hotel, Wittekerke, Spoed en FC De Kampioenen. Bij het grote publiek is ze gekend als Linda uit Familie.
Muziekliefhebbers zien haar regelmatig aan het werk op concerten met bigbands en ze was eerder ook te zien in de eerste zomershow van Jacky Lafon en de revue van Het Witte Paard.
Momenteel speelt Hilde mee in Daens en recent was ze te zien als Julia en understudy voor Anna in 40-45.MICHIEL DE MEYER ALS DON LOCKWOOD

In 2015 studeerde Michiel De Meyer af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, in de richting musicaltheater. Daar kreeg hij zangles van Jack Breikers en Harry Ruijl. Met het Fontys Jazz Choir werd hij tweede op het wereldkampioenschap korenzang in Riga.
Als kind was hij al te zien in Pinokkio, Peter Pan, Jungle Book en Hans en Grietje. Na zijn studie speelde hij o.a. in Marie-Antoinette, The great war remembered, Kiss of the spiderwoman, The Sound of Music, Beauty and the Beast, Goodbye Norma Jeane, The Little Mermaid, Last five years en vele andere producties.
Op televisie was hij te zien in Coppers, als Arne in Thuis en als Jules in Ghostrockers. De allerkleinsten kennen hem als Loeba in Biba & Loeba. Op het grote scherm verscheen hij in de Duitse film Van Leeuwen en de Vlaamse film Het Tweede Gelaat. Michiel verleende zijn stem aan de Vlaamse filmversies van Beauty and the Beast, Coco, Sherlock Gnomes, Monchichi, Ugly Dolls, Mary Poppins Returns, De Flummels en The Mitchells vs The Machines. Op muzikaal vlak won Michiel eind 2017 Steracteur Sterartiest op één en in 2021 lanceerde hij zijn eigen band Bruurs, samen met Martijn Claes.
Recent was Michiel te zien in de Ketnet Musical Troep, speelde hij de rol van Louis in 40-45 en Sky in Mamma Mia! Momenteel geeft hij gestalte aan Jan De Meeter in de musical Daens. Michiel stond eerder al op Festivaria’s openluchtpodium als Bill Calhoun in Kiss me Kate (2017) en als Frederick Barrett in Titanic (2019).

NORDIN DE MOOR ALS COSMO BROWN


Nordin De Moor studeerde af aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen en volgde zangles bij Lieve Suys. Hij speelde zijn eerste musicalrol in 1998 in de musical The King and I bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen als Prins Chulalongkorn.
Na zijn opleiding maakte hij deel uit van het ensemble in o.a. Sneeuwwitje, Dracula, Peter Pan, West Side Story, Anatevka, Beauty and the Beast, Kuifje en de zonnetempel, Grease, Annie, Oliver!, Fiddler on the Roof, Robin Hood, My Fair Lady, Shrek en 14-18.
Met Peter Pan – The Never Ending Story (Smee) ging hij de internationale toer op (UK Tour, Singapore, Qatar, Koeweit en Abu Dhabi). Ook zag je hem aan het werk in Assepoester (Govert), War Horse (Captain Stewart), Chaplin (Charlie Chaplin), Kiss me Kate (Hortensio), The Little Mermaid (Slijmbol), Rubens (Matthias Apostel), The Rocky Horror Show (Brad Majors), Titanic (Thomas Andrews) en The Christmas Show. Voor zijn rol als Patsy in Spamalot won hij de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Bijrol.
Momenteel is Nordin ook nog te zien in 40-45 en Daens. Volgend seizoen kan je hem aan het werk zien als Willy Wonka in Charlie and The Chocolate Factory.
Bij Festivaria was hij eerder te zien in Anatevka, West Side Story, My Fair Lady, Kiss me Kate en Titanic.


 
 
SINGIN’ IN THE RAIN
What a glorious feeling! I’m happy again.
 
MEER DAN 400 VOORSTELLINGEN OP BROADWAY
NU EINDELIJK IN VLAANDEREN ALS OPENLUCHTSPEKTAKEL
VAN 19 AUGUSTUS TOT 3 SEPTEMBER 2022 

In de zomer van 2022 neemt Festivaria je mee naar het swingende Hollywood van de jaren ’20. Maak kennis met Don Lockwood en Lina Lamont, twee supersterren van de stomme film. Volgens de studio een dolverliefd koppel, gewoon goeie vrienden volgens Don. Ze spelen de ene succesproductie na de andere. Totdat de geluidsfilm z’n intrede doet.
Diva Lina blijkt een vreselijke stem te hebben. Kathy Selden - het échte lief van Don - mag haar in het grootste geheim dubben. De jaloezie stijgt ten top. Kan Lina het hart van Don alsnog veroveren? Blijft ze een vedette of valt ze live door de mand?
Singin’ in the Rain is gekroond tot beste muziekfilm ooit. De live musicalbewerking van de film is dan ook een feest voor het oog en het oor.


SINGIN' IN THE RAIN - PRAKTISCHE EN CREATIEVE INFO

De musical Singin' in the Rain is een bewerking van de gelijknamige film uit 1952, gebaseerd op het boek van Betty Comden en Adolph Green. De liedteksten zijn van de hand van Arthur Freed en de muziek werd geschreven door Nacio Herb Brown. De musical ging op 30 juni 1983 in première op West End, Londen. Twee jaar later, in 1985, was de productie op Broadway te zien en sindsdien passeerden heel wat internationale producties de revue, onder andere in Noorwegen, Frankrijk, Australië en Rusland. Nu is de musical eindelijk te zien in Vlaanderen als openluchtspektakel. Een absolute aanrader voor elke musicalliefhebber.


Van 19 augustus tot 3 september - Donkmeer Berlare
Een productie van FESTIVARIA - www.festivaria.eu

ONS CREATIEF TEAM:
Regisseur: Bruno Van Heystraeten
Muzikale leiding: Geert Baetens
Decorontwerp: Marnik Baert
Choreografie en regie-assistentie: Ingrid Coppieters

Hoofdcast: Michiel De Meyer, Daphne Wellens, Nordin De Moor en Hilde Vanwesepoel.

Tickets: www.festivaria.eu

Producties Musical 2.0 - 2024/2025