Musicalnieuws.nl

Daphne Bruineberg Productions scoort weer topvoorstelling met RENT

De musical Rent is een meeslepend drama, geschreven op rockmuziek. Gebaseerd op de opera La Bohème van Puccini, speelt het zich af in het kraakpand van oud-muzikant Roger en beginnend documentaire maker Mark. Daphne Bruineberg Productions presenteerde op 1 & 2 juni hun versie van deze musical klassieker in Theater de Flint in Amersfoort.

Rent is een Amerikaanse rockmusical, gecreëerd door Jonathan Larson. Gebaseerd op Puccini’s opera La Bohème vertelt Rent het verhaal van een groep jonge kunstenaars in een tijd waarin het HIV-virus nog een doodvonnis betekende. Geconfronteerd met armoede, creativiteit, relaties, verslaving en verlies, proberen ze ieder op eigen wijze de essentie van het leven te vatten in beeld, woorden en muziek. Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer zult leven? In een jaar tijd leren acht vrienden op hun weg naar volwassenheid een belangrijke les: Leven voor vandaag! 

Rent is onder de musicalliefhebbers een erg geliefde voorstelling, mede doordat Rent een van de eerste musicals was waar homoseksuele, biseksuele, lesbische en transeksuele personages in voorkomen.
Een moeilijke taak voor de cast om de controversiële onderwerpen in de show op een mooie wijze over te brengen, maar zij doen het met verve.
In de rollen van de verteller Mark zien we Rowan van Kanten en hij weet het verhaal goed over te brengen. Zijn huisgenoot Roger wordt op indrukwekkende wijze gespeeld door Marvin van der Horst. Melissa Zijsling neemt de zware en mooie rol van Mimi op zich. Melissa is een plaatje en vocaal erg sterk, maar vooral samen zijn ze geweldig om naar te kijken en te luiseren, want de chemie tussen Roger en Mimi is voelbaar in de zaal.
Joey de Boer maakt indruk als Benny. Hoewel hij weinig solo materiaal heeft, weet hij een goede stempel achter te laten.
Erik Goetjaer als Collins en Maarten van Schalm als Angel zijn een mooi duo om te zien. Maarten als Angel is echt super; een prachtige verschijning die ook nog eens lekker kan dansen.
Het vrouwenkoppel Maureen en Joanne worden gespeeld door Milou Margaroli en Mirthe Overhage. Hun duet is een lastig lied, maar beide dames brengen zoveel kracht in het nummer en kunnen het goed overbrengen.

Verrassend aan deze versie is het grote ensemble bestaande uit;  Anne Hoeve, Daniël Berends, Dennis de Bont, Dominique Platenkamp, Elora Kroon, Henriëtte van der Voort, Jacqueline van Breda, Linde van Melsen, Mandy de Raaf, Nalina de Vendt, Niels Wiggers, Sylvia Kreekel, Tim van der Heijden, Yasmine Kessen en Yv Portier. Het ensemble is een enorm sterkte groep met een goede variatie aan persoonlijkheden. 

Het grote ensemble leidt in sommige scenes wel wat af, waardoor het publiek wat belangrijke punten mist.
Nog een klein puntje van kritiek was het geluid tijdens de première, want de verhouding muziek/zang was helaas niet helemaal goed, waardoor het voor het ‘nieuwe’ publiek moeilijk is om het verhaal te volgen.
De groepnummers klinken wel echt super, de mooie samenzang is zeker een sterke eigenschap van deze groep. Toch moeten wij Linde van Melsen even extra noemen, haar solo in de klassieker “Seasons of Love” is echt prachtig!

Daphne Bruineberg Productions produceert amateurmusical onder begeleiding van een professioneel team. Zowel het artistieke-, als het productionele- als het technische team hebben hun sporen op professioneel gebied verdiend. Het bedrijf staat voor ontwikkeling van alle deelnemers, maar ook van basis- en middelbare scholieren in de directe omgeving van het theater. Naast de producties in Zaandam, Amersfoort en Alphen a/d Rijn organiseert Daphne Bruineberg Productions musicalreizen naar Londen en New York. 

Rent is helaas niet meer te zien in de Flint. Wel brengt Daphne Bruineberg in Zaandam 2020 ook deze voorstelling, wel met een andere cast maar hopelijk met net zoveel talenten. De groep in Amersfoort zal in 2020 aan de slag gaan met het gewaagde Chicago. Aanmelden voor die Audities kan via www.bruineberg.nl/audities Wij kijken hier heel erg naar uit!

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025