Musicalnieuws.nl

Daphne Bruineberg Productions geeft met High School Musical een prima visite kaartje af

High School Musical vertelt over durven zijn en je dromen na te durven streven en dit is precies wat Daphne Bruineberg heeft gedaan door deze productie met haar eigen Daphne Bruineberg Productions op de planken te brengen. High School Musical ging op vrijdag 2 juni in de Speeldoos in Baarn in première en MusicalNieuws was hierbij aanwezig

Disney’s High School Musical gaat over twee middelbare scholieren van East High School:  Troy Bolton, de aanvoerder van het basketbalteam (gespeeld door Bas Menninga) en de verlegen studiebol Gabriella Montes (Emma Michielsens).
Troy en Gabriëlla komen er achter dat ze een verborgen passie voor zingen delen en samen in de schoolmusical Julia en Romeo willen spelen.  Als ze samen auditie doen voor de hoofdrol, zet dit de middelbare school East High op zijn kop en gaan hun medeleerlingen zich ermee bemoeien.
In een poging de vaste groepjes op school bij elkaar te houden maken zowel de Atleten, de studiebollen en zelfs de vaste leden van de toneelclub, allerlei plannen om het paar uit elkaar te houden, zodat ze niet samen kunnen optreden. Maar tegen de verwachtingen in gaan Troy en Gabriëlla hun droom – en elkaar – toch achterna en weten zo de andere leerlingen te inspireren om hun eigen verrassende, verborgen talenten te laten zien.
 
Vanaf de eerste seconden word de toon gezet door Jackie Scott (Rachelle van Loo), de DJ van East High. Haar komische binnenkomer schudt het publiek gelijk wakker.
De komische timing van Rachelle van Loo kwam in deze rol goed van pas en ze wist dit op de juiste momenten toe te passen.  Hierdoor was het elke keer weer een genot om naar te luisteren
 
De stemmen van de hoofdrolspelers Bas en Emma kleuren erg mooi in hun duetten. Beiden brengen het stuk met volle overgaven en slepen elkaar er doorheen. Ze deden dit fantastisch. Niet alleen beschikken zij over goede acteer kwaliteiten, maar zij blinken vooral uit door hun mooie zangstemmen. 
 
Joey de Boer en Milou Margaroli namen de rollen van Sharpay en Ryan Evans op zich. Deze twee Multi-talenten weten de aandacht van het publiek te trekken en gedurende de gehele show vast te houden. Joey en Milou zijn, buiten goede zangers, ook nog eens geweldige dansers.
 
Guido Dijkstra en Nino Den Hollander namen de rollen van Troy’s vrienden op zich. Hun enthousiasme en energie valt vanaf de eerste seconde op en is erg aanstekelijk. De gehele cast weet de energie goed vast te houden en slepen elkaar er vrolijk doorheen.
De groepsnummers klonken goed en hoewel de dansen niet altijd even gelijk gingen, maakte de energie het meer dan goed.
 
Daphne Bruineberg heeft de regie gedaan voor deze versie van de Disney-musical, die perfect past bij deze enthousiaste groep. Bernadette Dengler was verantwoordelijk voor de choreografie.
Het decor is minimalistisch, er wordt de gehele show alleen gebruik gemaakt van 2 plateaus met trappen. En hoewel het idee erg makkelijk is, waren sommige changementen in onze ogen wat onnodig.

De musical met live muziek blijft toch altijd het fijnst en ook hier was het genieten! De muzikale leiding was in handen van Harold Geerts.
 
Daphne Bruineberg Productions is een jong bedrijf dat zich richt op musicalproducties, workshops en regie. De musicalproducties spreken hierbij het meest tot de verbeelding.
Met titels als High School Musical en volgend jaar The Wiz, biedt het bedrijf een educatief platform aan talenten van 16 jaar en ouder. Met erkenning als leerbedrijf vormen de producties broedplaats voor jong talent.
 
Met een mooie mix van ervaring en jonge onbevangenheid staat de cast van High School Musical klaar om u ook volgend jaar weer een wervelende show te bieden en wij kijken er naar uit!
 
Door: Jennifer Hoffmann

Kijk ook onze fotoverslagen in twee delen:

Deel 1

Deel 2

Producties Musical 2.0 - 2024/2025