Musicalnieuws.nl

Daphne Bruineberg brengt The Wiz als wervelende show in een professioneel jasje

Deze versie van The Wiz laat zien dat amateurs, de een met enige ervaring en de ander niet eerder op toneel gestaan uitstekend een musical ten tonele kunnen brengen.

Nadat twee jaar geleden het grote avontuur begon met de musical: High School Musical van Disney, was het nu tijd voor een nieuwe grote uitdaging.
Een grote zaal productie: The Wiz. Met een eigen orkest, die ook is samengesteld door amateurs, maar wel amateurs die op het conservatorium hebben gestudeerd.

In haar zoektocht naar de machtige Tovenaar van Oz (Michiel van Eunen) raakt Dorothy (Mirthe Overhage) de weg kwijt en daardoor ontmoet ze een vogelverschrikker zonder hersenen (Guido Dijkstra),een blikkenman zonder hart (Joey de Boer) en een laffe leeuw zonder moed  (Hans de Boer). Zelf wil Dorothy op zoek naar haar volwassenheid.
Het toneel wordt mooi belicht. De kostuums zijn prima in orde en laten duidelijk zien wat ieders rol is. De zang is van een hoog niveau en dat is niet altijd het geval bij zo’n jong team.
Tijdens de voorstelling komt de crew vanuit het plafond het publiek in: een ieder kijkt met verbazing wat er allemaal gebeurd.

Een geweldig avondvullend programma dat door veel medewerkers, met hart en ziel gemaakt is. Wat ons betreft een extra compliment aan de choreografie - in handen van Bernadette Dengler en de 
muzikale omlijsting - in handen van Harold Geerts.  Musicalnieuws is benieuwd wat er volgend jaar wordt gepresenteerd !

Door Yvonne Zwarts
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025